Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gouden Stieren voor Jahanbakhsh, De Jong, Ars en Sleegers

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2015, 17:09

Foto:

Dinsdagmiddag zijn op Het Kasteel in Rotterdam de prijzen uitgereikt voor de Beste Speler, de Beste Trainer en het Beste Talent in de Jupiler League 2014/2015. Alireza Jahanbakhsh (N.E.C.), Jean-Paul de Jong (FC Eindhoven), en Joey Sleegers (FC Eindhoven) gingen alle drie met een Gouden Stier naar huis. Sleegers kreeg de prijs uit de handen van bondscoach Guus Hiddink. Sjoerd Ars (N.E.C.) werd geprezen als topscorer van de competitie.

Het seizoen van de Iraanse aanvaller Alireza Jahanbakhsh (21 jaar) is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Hij speelde een WK met zijn land, pakte de titel met N.E.C. en als kers op de taart werd de spelmaker ook nog eens gekroond tot beste speler van de Jupiler League. Jahanbakhsh was met zijn hele familie naar Spartastadion Het Kasteel te Rotterdam gekomen om de prijs in ontvangst te nemen.

“In de eerste periode ontving ik de Bronzen Stier voor beste speler van die periode en was ik automatisch genomineerd voor deze prijs. Daarna kon ik me volledig richten op mijn prestaties bij de club, die uiteindelijk geleid hebben tot deze prachtige prijs!”, aldus Alireza terwijl zijn familie alles vastlegt op camera. “Deze is voor iedereen binnen de club, want alleen had ik dit nooit voor elkaar gekregen”, vervolgt de aanvaller. “Ik ben enorm trots, het voelt erg speciaal!”

Beste Trainer: Coach De Jong gevleid door waardering

Ook FC Eindhoven kende een goed jaar in de Jupiler League. De blauw-witten eindigden als tweede en coach Jean-Paul de Jong werd daar voor beloond met de Gouden Stier voor Beste Trainer. “Het is fijn dat collega-trainers en de aanvoerders van alle ploegen erkenning geven aan mijn werk. Daar voel ik me gevleid door. Dat ik als eindverantwoordelijke deze prijs daarom in ontvangst mag nemen is mooi, maar ik lever hem morgen direct in als FC Eindhoven daarmee in zijn geheel kan promoveren”, besluit De Jong, die komend seizoen als assistent-trainer bij FC Utrecht aan de slag gaat.

Beste Talent: Sleegers hoopt door te stoten naar Feyenoord 1

FC Eindhoven-speler Joey Sleegers (gehuurd van Feyenoord) kreeg tot zijn verbazing de prijs voor het Beste Talent in de Jupiler League. Hij hield zijn Gouden Stier dan ook stevig vast. “Dit had ik zeker niet verwacht. Het was mijn doelstelling om een heel goed seizoen te draaien, om mezelf te laten zien. Ik denk dat dit goed gelukt is dit jaar, dan is deze Gouden Stier een schitterende waardering. Hij krijgt ook een speciaal plekje in mijn woonkamer. Met deze prestaties in het achterhoofd verwacht ik wel dat ik komend seizoen bij Feyenoord een kans krijg. Aan mij om die met beide handen aan te grijpen!”

Bij Feyenoord komt hij komend seizoen Dirk Kuijt tegen. “Ik kijk er enorm naar uit om met hem samen te werken. Als je naar zijn carrière kijkt, dan denk ik dat je daar alleen maar van kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan de benadering van wedstrijden en trainingen. Hoe beleeft hij dat en hoe gaat hij om met teleurstellingen? Voor een jonge jongen zoals ik, is dat erg waardevol. Wat ik zelf voor extra’s aan Feyenoord kan geven? Ik kan creativiteit aan het elftal toevoegen. Daar ligt mijn kracht.”

Hiddink: ‘Zaak dat jongens predicaat ‘talent’ zo snel mogelijk kwijt zijn’

Sleegers kreeg zijn Gouden Stier voor Beste Talent uit handen van Guus Hiddink. De bondcoach benadrukt de waarde van deze prijs. “Ik denk dat het een hele belangrijke stimulans is voor jonge talenten. Naast Joey en de andere genomineerden, loopt er nog een aantal talenten rond in de Jupiler League. Het is voor hen zaak om zo snel mogelijk – en dat bedoel ik niet negatief – van het predicaat ‘talent’ af te komen. Dat zou betekenen dat ze snel een nieuwe stap maken in hun carrière.”

Klaas-Jan Huntelaar (voormalig AGOVV), Kevin Strootman (ex-Sparta), Keisuke Honda (VVV Venlo), Dries Mertens en Nacer Chadli (beiden AGOVV). Verschillende spelers die in de Jupiler League hebben gespeeld zijn uitgegroeid tot wereldtoppers. Hiddink: “Voor een aantal jongens van nu zal in de toekomst zeker zo’n traject mogelijk zijn. De scouts van de Jupiler League-clubs hebben een heel goed oog voor ruwe bolsters. Daar zouden zo maar eens toekomstige spelers van het Nederlands elftal tussen kunnen zitten. Wanneer spelers serieus op de deur kloppen met prestaties, gaan deuren altijd snel en wagenwijd open…”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen