Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax A1 kroont zich tot landskampioen

KNVB Media
KNVB Media
9 mei 2015, 16:27

Foto:

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag het landskampioenschap voor A-junioren opgeëist. Op De Toekomst in Amsterdam won de ploeg van trainer Wim Jonk met 6-0 van N.E.C./FC Oss A1. Met een magistrale wedstrijd lieten de Amsterdammers zien een waardige kampioen te zijn.

Machtsvertoon

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd. N.E.C./FC Oss kwam er niet aan te pas in het begin van het duel. Na elf minuten wisten de Amsterdammers het overwicht ook uit te drukken in doelpunten. Samet Bulut schoot na een goede voorzet de 1-0 tegen de touwen. Linkshalf Abdelhak Nouri stuurde na een half uur spelen middels een steekpass Vaclav Cerny weg. Het Tsjechische talent bleef koel en schoot de bal met een diagonaal schoot droogjes in de verre hoek.

Overtuigende zege

Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Op slag van rust leverde linksbuiten Gino Dekker een voorzet uitstekend af op het hoofd van spits Bulut, die niets anders kon dan de bal feilloos binnen koppen. In de blessuretijd wist ook Cerny zich voor een tweede keer op het scorebord te zetten. Met een 4-0 ruststand, was er voor Ajax geen vuiltje meer aan de lucht. Na de pauze stokte het scorend vermogen van de Ajacieden iets, al maakte Bulut met zijn derde treffer van de middag wel de 5-0 en zette Pelle Clement de 6-0 eindstand op papier.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen