Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord - Vitesse naar maandag 11 mei

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2015, 11:33

Foto:

De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – Vitesse is verplaatst naar maandag 11 mei 20.00 uur. Dat is de uitkomst van het overleg tussen beide clubs, gemeente Rotterdam en de KNVB, nadat gisteren de wedstrijd vanwege politie-acties werd verboden.

De KNVB waardeert de inspanningen van de clubs en gemeente Rotterdam om op korte termijn tot een oplossing te komen. De voetbalbond had voor clubs en supporters vanzelfsprekend liever gezien dat de wedstrijd op zondag was doorgegaan, maar gezien de ontstane omstandigheden is maandagavond het meest sportief wenselijke alternatief. De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de aanvankelijke datum. Bovendien is er voor clubs en spelers voldoende rust tussen de wedstrijden en kunnen alle clubs met dezelfde uitgangspositie zich voorbereiden op de laatste speelronde in de Eredivisie (zondag 17 mei).

Achtergrond

Donderdag 7 mei werd de wedstrijd Feyenoord – Vitesse door de gemeente Rotterdam verboden. De reden voor het verbod was de aankondiging van politie-acties bij deze wedstrijd, waardoor de gemeente Rotterdam de openbare orde en veiligheid rondom het stadion niet kon waarborgen. De KNVB was door dit verbod genoodzaakt de wedstrijd aankomende zondag uit het programma te halen. Gisteren is de voetbalbond direct met beide clubs en lokale autoriteiten in gesprek gegaan over een nieuwe datum voor deze wedstrijd. Voor het vinden van een alternatieve datum voor wedstrijden zijn sportieve uitgangspunten, zoals het bewaken van het uit- en thuisritme, maximale rust tussen de wedstrijden en een gelijk aantal wedstrijden voorafgaand aan de laatste speelronde leidend. Aanvullend moest er rekening gehouden worden met de wedstrijden in de lopende UEFA-competities en de contractuele afspraken met de zendgerechtigden. De clubs, lokale autoriteiten en KNVB zijn in gezamenlijkheid tot maandagavond 20.00 uur als nieuwe speeldatum gekomen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen