Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Den Bosch - N.E.C. Nijmegen verplaatst naar 18.00 uur

KNVB Media
KNVB Media
21 april 2015, 14:31

Foto:

De competitiewedstrijd FC Den Bosch - N.E.C. Nijmegen is verplaatst naar vrijdag 24 april 18.00 uur. De wedstrijd in de Jupiler League stond aanvankelijk vrijdagavond om 20.00 uur gepland, maar burgemeester Rombouts van de gemeente 's-Hertogenbosch heeft na overleg met de politie besloten de wedstrijd te vervroegen. De politie heeft aanwijzingen dat er rond die wedstrijd mogelijk verstoringen van de openbare orde en veiligheid zullen zijn.

De KNVB beseft dat voetballen op dit tijdstip voor de fans niet ideaal is, maar respecteert de verantwoordelijkheid van de burgemeester om de openbare orde in zijn gemeente te waarborgen en voert de wijziging door. Wedstrijden verplaatsen naar een andere dag is vanwege beperkte mogelijkheden in de beslissende fase van de competitie niet mogelijk.

Achtergrond

Het opstellen van het competitieprogramma is een uitdagende puzzel. Zeker omdat de KNVB altijd streeft naar de meest eerlijke, sportieve en spannende opzet. De KNVB houdt bij het opstellen van het competitieprogramma ook rekening met de wensen en belemmeringen van clubs en betrokken gemeenten. In een eerder stadium was het voor de gemeente Den Bosch nog geen reden om deze wedstrijd te vervroegen.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen