Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Lisse en ASWH volgend seizoen in Derde divisie

KNVB Media
KNVB Media
4 juni 2016, 17:14

FC Lisse heeft zich zaterdag, net als ASWH geplaatst voor de Derde divisie - Foto: KNVB Media

FC Lisse en ASWH hebben zich zaterdag geplaatst voor de Derde divisie. FC Lisse rekende over twee duels af met Staphorst, terwijl ASWH op eigen veld na verlenging te sterk was voor Noordwijk.

In beide beslissingswedstrijden liep de spanning hoog op. Na het 1-0 verlies bij Staphorst wist Lisse dat het op eigen veld moest winnen om volgend seizoen zeker te zijn van een plek in de Derde divisie. Het team van trainer Robbert de Ruiter kwam in de eerste helft via Thierry Monteny op voorsprong, maar Staphorst deed via Mark Schra direct iets terug.

Nog voor rust nam Lisse via Rik Vermeulen en Murat Onal opnieuw op voorsprong. Koen Fokkema tekende in de tweede helft voor de 4-1. Onal en Vermeulen gooiden het duel daarna op slot door beiden hun tweede treffer van de middag te scoren. Daarmee schoten ze FC Lisse definitief naar de Derde klasse.

Verlenging in Hendrik-Ido-Ambacht

Bij ASWH tegen Noorwijk kon het voor aanvang nog alle kanten op, nadat de eerste ontmoeting in Noordwijk in 2-2 was geëindigd. De bezoekers leken in Hendrik-Ido-Ambacht lange tijd op koers te liggen voor een plek in de Derde divisie, dankzij een doelpunt van Marios Lomis. Pas in de blessuretijd wist ASHW iets terug te doen, via een treffer van Robbert Olijfveld.

Door het late doelpunt was een verlenging noodzakelijk. Daarin zette Peter Verhoeve de thuisploeg op het juiste spoor, door ASWH in de tweede minuut op voorsprong te zetten. Shabir Isoufi velde in de slotfase van de verlenging het vonnis over Noordwijk door de 3-1 tegen de touwen te werken.

Derde divisie zaterdag compleet

Nu FC Lisse en ASWH zich hebben geplaatst is de Derde divisie zaterdag compleet. In de zondagafdeling neemt UDI '19 de laatste plek in. In het thuisduel tegen SWZ Boso Sneek won de ploeg uit Uden met 3-0, nadat de eerste ontmoeting tussen de Brabanders en de Friezen eindigde in 2-2.

In onderstaand overzicht is te zien welke clubs zich hebben geplaatst voor de Derde divisie.

Derde divisie zaterdagDerde divisie zondag
1. Capelle1. Dongen
2. DVS'332. EVV
3. Rijnsburgse Boys3. HBS
4. Harkemase Boys4. Hercules
5. IJsselmeervogels5. HSC'21 
6. Jong Almere City FC6. Jong Achilles'29
7. Jong FC Groningen7. Jong Brabant United
8. Jong FC Volendam 8. Jong De Graafschap
9. ODIN'599. Juliana'31
10. ONS Boso Sneek10. JVC Cuijk
11. Quick Boys11. Magreb'90
12. Scheveningen12. OJC Rosmalen
13. SteDoCo13. Westlandia
14. FC Rijnvogels14. Be Quick 1887
15. Huizen15. UDI'19
16. VVOG16. Quick'20
17. ASWH17. OFC
18. FC Lisse18. De Dijk

Voetbalpiramide

Vanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm waarmee de optimale voetbalpiramide een feit is. De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, worden met elkaar verbonden. Een uniek moment, omdat daarmee sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 er voor het eerst sprake is van promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal.

Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit de Eredivisie, de Jupiler Leagie, de nieuwe Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. Nieuw is dat onder de twee hoogste divisies (Eredivisie en Eerste divisie) de nieuwe Tweede divisie wordt toegevoegd. Ook is er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die nu nog uitkomen in een gesloten competitie.

Een complete visuele presentatie van de voetbalpiramide.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen