Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Betrokkenen blikken vooruit op unieke Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
27 juni 2016, 13:24
1:32

Kraay: "Geen schande om voor Spakenburg te spelen." - Foto: KNVB Media

Vanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal worden met elkaar verbonden.

Een uniek moment, omdat daarmee sinds 1954 weer sprake is van promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal.

De komst van een Tweede divisie houdt in dat verenigingen bij de zondagamateurs en zaterdagamateurs elkaar in één competitie treffen. Maar ook de beloftenteams van de betaald voetbalclubs krijgen een plek in de competities. Kortom, de beste voetballers van Nederland komen nu uit in één en hetzelfde competitiemodel. Dat is goed voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.

Reportages

Wat betekenen deze veranderingen voor de voetballers, trainer en bestuurders? Waar kijken ze het meeste naar uit en hoe bijzonder is het om te kunnen promoveren naar de Jupiler League? In een reeks reportages komen de hoofdrolspelers van de nieuwe competitie aan het woord.

Ditmaal Bart Hulbos (aanvoerder GVVV), Hans Kraay jr (trainer FC Lienden) en Marcel Brands (technisch manager PSV). "Bij de beloftenteams staat het opleiden voorop, maar bij ons is dat toch echt winnen", zegt GVVV-aanvoerder Bart Hulbos. "Aan de andere kant zijn het allemaal heel talentvolle voetballers die uiteindelijk misschien wel veel hoger eindigen dat wij ooit zullen doen. Dus dat is ook leuk om tegen te voetballen."

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen