Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB voorbereid op mogelijk noodscenario FC Twente

KNVB Media
KNVB Media
29 april 2016, 14:00

De KNVB heeft aanpassingen verricht in de promotie- en degradatieregeling. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft de promotie- en degradatieregeling betaald voetbal aangepast voor het geval dat de intrekking van de licentie van FC Twente definitief wordt. Het besluit over de aanpassing van de promotie- en degradatieregeling ligt momenteel voor bij de Centrale Spelersraad (CSR), die over deze beslissing advies uitbrengt.

De KNVB wil geenszins vooruitlopen op de beslissing van de licentiecommissie in dit dossier, maar hecht er grote waarde aan om nu duidelijkheid te verschaffen, voordat de definitieve beslissingen in de competitie gevallen zijn. In verband met een beroepsmogelijkheid en eventueel een gang naar de kort geding rechter, is de verwachting dat er medio juni een finaal oordeel ligt. De laatste wedstrijden in de play-offs om promotie en degradatie zijn op zondag 22 mei.

Aanpassing

De aanpassing in de promotie- en degradatieregeling luidt als volgt. Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de ranglijst na afloop van de reguliere competitie Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off om promotie/degradatie, zal dit team de plaats van FC Twente innemen in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

Indien het team dat als twee na laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst één van de finales van de play-off om promotie/degradatie wint en het team dat als één na laagste is geëindigd in de Eredivisie wordt uitgeschakeld tijdens de play-off, zal het team dat als één na laagste is geëindigd de plaats innemen van FC Twente in de Eredivisie seizoen 2016/’17.

Indien de teams die als twee na laagste en één na laagste zijn geëindigd in de Eredivisie de finales van de play-off om promotie/degradatie winnen, neemt het team dat als laagste is geëindigd op de Eredivisieranglijst 2015/’16 de plaats in van FC Twente in de Eredivisie in het seizoen 2016/’17.

De directies van de Eredivisie (ECV) en de Jupiler League (CED) kunnen zich vinden in bovenstaand besluit.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen