Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Naam nieuwe divisie wordt 'Tweede Divisie'

KNVB Media
KNVB Media
28 november 2015, 13:28

Foto: KNVB Media

Tweede Divisie wordt de naam van de nieuwe competitie die vanaf seizoen 2016/’17 tussen de twee Topklassen en Jupiler League komt. Daar kozen de voetbalverenigingen in Nederland samen met de KNVB voor. De KNVB vroeg hen via een enquête naar hun voorkeur voor of ‘Landelijke divisie’ of ‘Tweede divisie’. Of de naam van de Topklasse hetzelfde blijft of verandert in ‘Derde divisie’ wordt later besloten.

De Nederlandse voetbalpiramide krijgt met ingang van het seizoen 2016/’17 een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, worden met elkaar verbonden. Voor het eerst sinds de intrede van het betaald voetbal in 1954 wordt promotie en degradatie tussen het betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk.

Hoe gaat de nieuwe competitievorm eruit zien?

Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit een Eredivisie, een Eerste divisie, de Tweede divisie, twee Topklassen en vier Hoofdklassen. In de competities is er ruimte voor de beloftenteams van betaald voetbalclubs, die nu nog uitkomen in een gesloten competitie. Sportief gezien is dit een optimale voetbalpiramide. Zoveel mogelijk goede voetballers treffen elkaar in dezelfde competitiestructuur, en clubs kunnen nu bij wijze van spreken doorstoten van de vijfde klasse naar de Eredivisie. De top wordt dus in theorie haalbaar voor iedereen en voor elke club.

Tweede divisie Tweede divisie Lees meer over de nieuwe opzet van de voetbalpiramide.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen