Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Definitieve Ranglijst instroom beloften

KNVB Media
KNVB Media
18 mei 2016, 10:45

Na iedere volledige speelronde van de beloften wordt de ranglijst met betrekking tot de instroom van beloften gepubliceerd - Foto: KNVB Media

Nu alle competities zijn afgerond kan de definitieve ranglijst met betrekking tot de instroom van beloften worden opgemaakt. De ranglijst bepaalt op welk niveau het betreffende beloftenteam in het seizoen 2016/’17 zal uitkomen en komt tot stand op basis van een aantal factoren.

Deze factoren zijn: 

  • Resultaten beloften in het huidige seizoen (50 procent)
  • Resultaten beloften voorgaande drie seizoenen (25 procent)
  • Resultaten O.19 en O.17 afgelopen drie seizoenen (25 procent)

De nummer 1 zal instromen in de Jupiler League, de nummers 2 t/m 5 in de Tweede divisie en de nummers 6 t/m 11 worden verdeeld over beide Topklassen. Indien het hoogst geëindigde beloftenteam niet in de Jupiler League kan instromen als gevolg van het feit dat het eerste elftal reeds in de Jupiler League actief is in het seizoen 2016/'17, zal het eerstvolgende beloftenteam dat gerechtigd is, instromen in de Jupiler League.

Hans Kraay jr over de voetbalpiramide: 'Dit is het eerlijkst.' 

Jong FC Utrecht heeft het kampioenschap in de beloftencompetitie behaald en stroomt daardoor in de Jupiler League in.  Daarnaast zijn Jong Vitesse, Jong AZ en Jong Sparta Rotterdam zeker van een plaats in de Tweede divisie.

Op de slotdag van de jeugdcompetities stelden de junioren van FC Twente de laatste plek in de Tweede divisie veilig voor de beloften van de club ten koste van FC Groningen, waarvan de beloften samen met die van Almere City FC, FC Volendam, De Graafschap, Brabant United en Achilles '29 zullen instromen in de Derde divisie.

In de zondag Topklasse strijden UNA en HSC '21 om de laatste plek in de Tweede divisie. En ook voor de definitieve samenstelling van de Derde divisie moet nog een aantal beslissingen vallen.  
Ranglijst instroom beloften Ranglijst instroom beloften Bekijk hier de definitieve ranglijst.

Virtuele Tweede en Derde Divisie Virtuele Tweede en Derde Divisie Bekijk hier de virtuele stand.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen