Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB streeft naar nieuwe Nederlandse competitiestructuur

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2014, 14:25

Foto:

De KNVB heeft op een bijeenkomst van de Verenigingsraad amateurvoetbal een voorstel voor het optimaliseren van de voetbalpiramide gepresenteerd. Dit model is de uitkomst van een stuurgroep met daarin een afvaardiging van de Topklasse CV, Coöperatie Eerste Divisie (CED) en de KNVB.

De afgelopen weken is dit model ook aan de CED, de Topklasse CV en de werkgroep THB (Topklasse, Hoofdklasse en Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) gepresenteerd. Op korte termijn worden ook de Eredivisieclubs bijgepraat.

Daarnaast zal ook het technisch platform van de KNVB zich uiterlijk eind oktober over de meer gedetailleerde uitwerking buigen. De definitieve besluitvorming vindt plaats op de vergadering van de Verenigingsraad van 29 november en de bondsvergadering van 2 december 2014.

Sportieve uitgangspunten nieuwe competitiestructuur

Bij de totstandkoming van de nieuwe structuur zijn de sportieve uitgangspunten voor de KNVB leidend, waaronder:

- Clubs en spelers spelen op het niveau waar ze het beste tot hun recht komen

- Sportieve stimulans inbouwen om te verbeteren en ontwikkelen

- Talenten met de voor hen juiste weerstand zich laten ontwikkelen

- Meer spanning creëren door een open competitie  

Het amateurvoetbal en betaald voetbal met elkaar verbinden door een open competitiestructuur met promotie en degradatie is van vitaal belang voor het totale Nederlandse voetbal. Uiteindelijk zal iedere club en elke speler op het voor hen juiste niveau kunnen spelen, zonder gehinderd te worden door een kunstmatige scheiding tussen top- en breedtesport. Een attractievere en kwalitatief betere top heeft een positieve aantrekkingskracht op de breedte. En meer voetballers in de breedtesport betekent uiteraard een betere doorstroming naar de top.

 

 

*De beloftenteams van de clubs uit het betaald voetbal zullen ook in deze structuur instromen

In de voorgestelde competitiestructuur sprake van een gefaseerd licentiesysteem. De licentie-eisen groeien mee met het niveau waar de club op speelt. Het doel is dat clubs op geleidelijke wijze, trapsgewijs naar een hoger niveau kunnen toegroeien.  

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen