Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zwaluwen Jeugd Actie: subsidie beschikbaar voor clubs

KNVB Media
KNVB Media
2 december, 15:08

Verenigingen kunnen bij deelname een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie. - Foto: KNVB Media

Jaarlijks komen de bijna 500.000 jeugdspelers die elk voetbalseizoen meedoen aan de KNVB Zwaluwen Jeugd Beker in actie voor jongeren met een beperking. De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Wist je dat een deel van de opbrengst van de actie ook beschikbaar is voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen?

Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal of een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking. Ook zijn er bij deelname aan de actie clinics voor G-voetbal beschikbaar.

In coronatijd heeft de Zwaluwen Jeugd Actie een aantrekkelijke tijdelijke actie; als je als vereniging een Voetbal Clinic organiseert voor kinderen met een beperking, ontvang je naast de subsidie ook nog €1.000 extra voor de jeugdkas.

Met de Zwaluwen Jeugd Actie steun je dus niet alleen voetballende jongeren met een beperking, maar kun je ook nog eens gebruikmaken van subsidie ten behoeve van de accommodatie.

In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij al bijna 7 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. Met het geld dat wordt ingezameld, worden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke of een verstandelijke beperking toch kunnen voetballen.

Subsidievoorwaarden Subsidievoorwaarden Bekijk hier de subsidievoorwaarden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen