Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitgangspunten voor dispensatiespelers pupillenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
5 oktober 2018, 15:57

Hoe zijn de regels rondom dispensatiespelers bij pupillenvoetbal. - Foto: KNVB Media

Bij de 6 tegen 6- (Onder 8, Onder 9 en Onder 10) en 8 tegen 8-wedstrijdvorm (Onder 11 en Onder 12) kan een beroep worden gedaan op een of meerdere dispensatiespelers. Wat zijn hierbij de uitgangspunten en wat als er zich een situatie voordat waarin meer dispensatiespelers staan opgesteld dan toegestaan?

Het uitgangspunt is dat er bij de 6 tegen 6-wedstrijdvorm maximaal één en bij de 8 tegen 8-wedstrijdvorm maximaal twee dispensatiespelers meespelen in een wedstrijd. Staan bij de tegenstander meer dan het maximaal toegestane aantal dispensatiespelers op het mDWF, dan is het de bedoeling om de wedstrijd wél te spelen.

Het plezier van de kinderen en het spelen van een sportieve en leuke wedstrijd staan immers voorop. Probeer de situatie als club wel bespreekbaar te maken met de desbetreffende vereniging. Maak daarnaast altijd een melding bij de KNVB, zodat deze hierop actie kan ondernemen.

Ondersteuning KNVB

Is het bij jullie vereniging een uitdaging om volledige teams te vormen en deze op het juiste niveau te laten spelen? Neem dan contact op met KNVB om te kijken of het mogelijk is dat het team in een oudere leeftijdscategorie kan meedoen met teams met ongeveer een gelijke samenstelling, de dispensatiespelers over meerdere teams verdeeld kunnen worden of er maatwerk kan worden geleverd.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning De KNVB is er voor de clubs. Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs.

Meer gelijkwaardige wedstrijden door mDWF voor pupillen Meer gelijkwaardige wedstrijden door mDWF voor pupillen Sinds het begin van dit seizoen moet het mDWF ook ingevuld worden bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie, de pupillen. Leeftijdsdispensatie veld Leeftijdsdispensatie veld Alle informatie over leeftijdsdispensatie vind je op KNVB Assist.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen