Meer budget vrij voor subsidie verduurzaming sportaccommodaties

KNVB Media
KNVB Media
22 februari, 15:50

Met de subsidieregeling wordt het voor clubs aantrekkelijker om te investeren in duurzaamheid. - Foto: KNVB Media

Het budget van de subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ (EDS), dat sinds 2 januari 2018 beschikbaar is voor sportverenigingen, is voor dit jaar verhoogd. Per 19 februari is er € 2 miljoen meer beschikbaar. Hierdoor komt de totale subsidiepot uit op een bedrag van € 8 miljoen.

Er is voor veel sportverenigingen winst te boeken als het gaat om het treffen van energiebesparende maatregelen op de accommodatie. Met de subsidieregeling wordt het voor clubs aantrekkelijker om te investeren in duurzaamheid. Hierdoor wordt de terugverdientijd aanzienlijk verkort.

Tijdens de lopende aanvraagperiode zijn de meeste subsidieaanvragen binnengekomen voor de aanschaf van zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking, gevolgd door investeringen in sportverlichting en binnenverlichting. Onder de aanvragers is het aandeel van voetbalclubs het grootste. Tennisverenigingen en hockeyclubs volgen respectievelijk op plaats twee en drie.

Vanaf 2 januari 2018 weer subsidie voor duurzame investeringenMeer informatie over de EDS vind je hier. DuurzaamheidOp KNVB Assist Bestuurders vind je meer informatie en handige tips om als voetbalclub aan de slag te gaan met het thema duurzaamheid.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven