Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB gaat vanaf 2017 verder met eigen certificaten kunstgras

KNVB Media
KNVB Media
18 november 2016, 15:00

Vanaf 2010 waren de FIFA-criteria leidend bij het uitdelen van certificaten voor kunstgras. - Foto: KNVB Media

De KNVB gaat per 1 januari 2017 weer verder met eigen certificaten met betrekking tot de aanleg, keuring en herkeuring van kunstgrasvelden in het amateurvoetbal. De voetbalbond neemt daarmee de regie weer in eigen handen.

Vanaf 2010 waren de FIFA-criteria leidend bij het uitdelen van certificaten, maar hier wordt nu van afgestapt omdat dit niet heeft geleid tot verbetering van de kwaliteit en de levensduur van de kunstgrasvelden. Dit was wel de insteek. Het gaat hier dus om kwaliteitseisen van de velden. Dit heeft dus niets te maken met de discussie over rubbergranulaat in kunstgrasvelden.

Vaststellen

Om tot breed gedragen nieuwe normeringen en nieuwe test- en keuringsprotocollen te komen, wordt het aankomende kalenderjaar 2017 gebruikt om dit samen met belanghebbenden, onder andere gemeenten en aannemers, vast te stellen. Deze moeten voor 1 januari 2018 gereed zijn. Hierbij is de insteek om nog meer tegemoet te komen aan de wens van de voetballer en de eigenaar van de velden.

Voor kalenderjaar 2017 (het overgangsjaar) geldt dat de normering en procedures van 2016 wordt aangehouden. De enige wijziging is dat de rapportages naar de KNVB gestuurd moeten worden omdat de certificaten nu dus niet meer uitgegeven worden door de FIFA.

Kunstgras Kunstgras Vind hier alles over kunstgras.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen