Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zelf verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd

KNVB Media
KNVB Media
21 juli, 14:22

Verenigingen kunnen via Sportlink Club zelf wedstrijden verplaatsen. - Foto: KNVB Media

Voor verenigingen is het mogelijk al ver voor de daadwerkelijke wedstrijden de aanvangstijden van thuiswedstrijden aan te passen. Dit kan via Sportlink Club onder het menu Wedstrijdzaken en vervolgens te kiezen voor accommodatiebezetting.

Verenigingen kunnen voor veel wedstrijden tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. Dit geldt voor wedstrijden in zowel categorie A als categorie B. Voor wedstrijden in de categorie A kan in deze nog een akkoord door de KNVB nodig zijn. Bij een akkoord krijgen alle betrokkenen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht. Is de termijn korter dan acht dagen, dan kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg met de tegenstander en met goedvinden van de competitieleider. Hiervoor geldt een andere werkwijze. Zie hiervoor de verwijzing onderaan deze pagina.

Via onderstaande link wordt uitleg gegeven over de wijze waarop verenigingen aanpassingen in de aanvangstijd kunnen doorvoeren.

Aanvangstijden aanpassen via accommodatiebezetting in Sportlink Aanvangstijden aanpassen via accommodatiebezetting in Sportlink Lees hier hoe je de aanvangstijden van wedstrijden kunt aanpassen in Sportlink.

Openzetten van wedstrijden

Voor sommige wedstrijden geldt te allen tijde dat de aanvangstijden niet kunnen worden gewijzigd. Hierboven is al aangegeven voor welke wedstrijden dit geldt. Voor alle overige wedstrijden kan dit alleen wanneer de wedstrijden door de KNVB definitief zijn vastgesteld en zijn vrijgegeven.

Van belang daarbij is dat de wedstrijden pas dan kunnen worden gemuteerd als deze in het roze zijn aangemerkt in de accommodatiebezetting. De KNVB streeft ernaar de wedstrijden zo snel mogelijk vrij te geven, waarbij de mogelijkheid bestaat dat dit voor een langere periode geldt.

Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Wanneer je wedstrijden wilt verplaatsen bestaat de mogelijkheid dit digitaal te doen, waarbij het ook mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Voor de categorie A en B gelden aparte mogelijkheden. Verdere informatie hierover is te vinden op KNVB Assist.

Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd veld Verplaatsen van wedstrijden in datum en/of tijd veld Lees welke uitgangspunten er gelden voor verplaatsing en hoe je dit zelf kunt regelen in Sportlink Club.

Uitleg digitaal verplaatsen van wedstrijden Uitleg digitaal verplaatsen van wedstrijden Kijk hier voor verdere uitleg over de werkwijze bij het digitaal verplaatsen van wedstrijden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen