Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Puntenaantal gelijk? Dit geeft de doorslag

KNVB Media
KNVB Media
10 mei 2023, 9:20

Het doelsaldo bepaalt zowel in categorie A als in categorie B de rangorde. - Foto: KNVB Media

We gaan de beslissende fase van het seizoen in. De komende periode wordt bepaald wie er kampioen worden en welke teams degraderen. Maar wat gebeurt er als het puntenaantal precies gelijk is? Voor dit seizoen geldt zowel in categorie A als in categorie B dat bij een gelijk puntenaantal de rangorde wordt bepaald door het doelsaldo.

Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend. Is ook het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend. Een beslissingswedstrijd wordt gespeeld als ook het totale resultaat gelijk is. De complete regeling over de rangorde vind je in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal (hoofdstuk 2.6, pagina 29).

Voor het zaalvoetbal geldt in categorie A dat bij een gelijk aantal punten, als het gaat om rechtstreekse promotie of degradatie, een beslissingswedstrijd wordt gespeeld. In de categorie B wordt de rangorde wel bepaald door het doelsaldo. Kijk in het Handboek competitiezaken zaalvoetbal (hoofdstuk 2.5, pagina 20) voor de complete regeling.

Downloads veldvoetbal Downloads veldvoetbal Klik hier voor de downloads veldvoetbal, met onder andere het competitiehandboek amateurvoetbal.

downloads zaalvoetbal downloads zaalvoetbal Klik hier voor de downloads zaalvoetbal, met onder andere het competitiehandboek zaalvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen