Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De meest optimale wedstrijdvorm voor 013 spelers? Help mee aan ons onderzoek!

KNVB Media
KNVB Media
9 april, 11:24

Help jij mee om te ontdekken welke wedstrijdvorm het beste past bij O13 spelers en speelsters? - Foto: KNVB Media

Help jij mee om te ontdekken welke wedstrijdvorm het meest geschikt is voor O13 spelers en speelsters? In coronatijd, zien we de afgelopen maanden mooie voorbeelden bij verenigingen die allerlei leuke onderlinge wedstrijden en/of toernooidagen organiseren. Bij het organiseren van deze activiteiten zou je ons kunnen helpen met een deel van ons onderzoek naar de vraag: welke wedstrijdvorm met bijbehorende spelregels sluit het beste aan op de 013 speler?

In het seizoen 2015/’16 heeft de KNVB-onderzoek gedaan naar de meest optimale wedstrijdvormen voor de categorieën 06 tot en met O12 jaar, waarna de implementatie van deze aanpassingen in vorm, spelregels en begeleiding in de afgelopen seizoen heeft plaatsgevonden.

Inmiddels werkt de KNVB al ruim een jaar aan een nieuw onderzoek en zoomt daarbij in op de leeftijdscategorieën O13 en O14 jaar met teams uitkomend in de Jeugd Onder en Meiden Onder competities.

In dit deel van het onderzoek krijgt de O13 leeftijd prioriteit, omdat dit momenteel de leeftijdscategorie is waar voetballers overgaan (van 8 tegen 8) naar de 11 tegen 11 wedstrijdvorm op een groot veld. Door de coronamaatregelen zijn we helaas nog niet in staat geweest om teams uit te nodigen op de KNVB-campus om daar uitgebreide veldtesten te doen, maar dit kunnen we voor een deel ook samen met de verenigingen in het land doen. Hoewel jullie waarschijnlijk niet beschikken over de noodzakelijke meetapparatuur, kunnen jullie ons wel helpen door deel te nemen aan een ervaringsonderzoek. Door zelf op de vereniging onderzoek te doen, kunnen we waardevolle inzichten vergaren over de ervaringen van jeugdspelers en de begeleiding met het spelen van verschillende wedstrijdvormen met verschillende spelregels.

Tijdens het onderzoek spelen één of meerdere O13 teams binnen jullie vereniging tijdens circa tien activiteiten in diverse wedstrijdvormen zoals van 8 tegen 8, 9 tegen 9 en 11 tegen 11, zowel met – als zonder buitenspel. De voorkeur gaat uit naar het organiseren van tien activiteiten, mocht dit gezien de tijd tot aan de zomer niet lukken, geen probleem. Iedere activiteit die jullie vereniging organiseert, draagt bij aan het onderzoek.

Neem bij interesse contact met ons op via voetbalontwikkeling@knvb.nl, dan zullen wij jullie voorzien van informatie en een draaiboek!

Anouk ter Bille

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen