Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rinus uitgebreid met circuittrainingen

KNVB Media
KNVB Media
12 april 2018, 15:50

Met een circuittraining hebben trainers de mogelijkheid om een gevarieerde training te geven aan een groep voetballers. - Foto: KNVB Media

De functionaliteiten van Rinus, de online-assistent trainer, zijn uitgebreid. De tool beschikt sinds vandaag over 240 unieke circuittrainingen voor de leeftijden Onder 6 tot en met Onder 11.

— Plattegrond van een circuittraining.

Door middel van circuittrainingen hebben trainers de mogelijkheid om een gevarieerde training te geven aan een groep voetballers. Bij een circuittraining wordt de spelersgroep opgedeeld in verschillende groepjes. Deze groepen starten elk bij een verschillende oefening van de circuittraining. Na een centraal signaal van de trainer draaien alle groepen door naar de volgende oefening. Het voordeel van een circuittraining is dat de ruimtes op het veld optimaal benut worden en er getraind kan worden met een grote groep spelers.

Om een optimaal resultaat te boeken met een circuittraining heeft elke oefening een vaste trainer. Voordeel hiervan is dat deze trainer sneller in staat is de oefening op gang te brengen en de juiste accenten te leggen. Daarnaast doorziet de trainer snel eventuele valkuilen en weet daardoor de training op een juiste manier te leiden. De oefeningen van de circuittrainingen komen het beste tot zijn recht wanneer deze uitgevoerd worden door acht tot tien voetballers. Dit is slechts een richtlijn. 

— De circuittrainingen zijn te vinden via de filterfunctie.

Via de filterfunctie binnen Rinus zijn de circuittrainingen terug te vinden onder het kopje 'Complete Trainingen'. Selecteer in de filterbalk een leeftijdscategorie tussen Onder 6 en Onder 11. Klik vervolgens op de filterfunctie 'Doelstelling' en selecteer 'Circuittrainingen'. Op de pagina van een circuittraining vind je alle benodigdheden en een plattegrond om de training volledig uit te zetten op een half speelveld. Oefening 1 op de plattegrond correspondeert met oefening 1 op de pagina van een circuittraining.

Complete trainingen Complete trainingen Op deze pagina vind je na het filteren de circuittrainingen.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen