'Het is mooi dat ik met VoetbalTV mijn beslissingen kan terugzien'

KNVB Media
KNVB Media
17 mei, 8:48

Bjorn van Osch voorafgaand aan het duel Rhode - Leones. - Foto: KNVB Media

Niet alleen de spelers genieten wekelijks van hun momenten in de VoetbalTV App, ook de arbiters. Bjorn van Osch is er één van. Hij deelt graag zijn ervaringen met VoetbalTV.

"Het begon allemaal toen er bij mijn toenmalige club niet voldoende scheidsrechters waren", vertelt Van Osch. Na een paar jaar stopte Bjorn met voetballen en besloot zich te richten op zijn carrière als scheidsrechter. "Ik wist dat ik nooit op een hoog niveau zou kunnen voetballen en dacht dat ik als scheidsrechter veel verder zou kunnen komen."

Interessante beelden

Op dit moment volgt Van Osch een ontwikkelingstraject. Dit is een speciaal programma voor jonge scheidsrechters, die over potentie beschikken om in de toekomst mogelijk op een hoger niveau te fluiten. "Mijn droom is om later wedstrijden in de Eredivisie te leiden", vertelt Van Osch ambitieus.

Bjorn van Osch deelt een gele kaart uit.

Nadat de jonge scheidsrechter een wedstrijd had gefloten bij een club die beschikt over VoetbalTV kijkt hij vaak zijn eigen beelden terug. "Ik vind dit heel handig en leerzaam. Ik knip de interessante beelden eruit en deel deze met mijn collega’s. Dit zorgt voor mooie gesprekken binnen de groep. Het is mooi dat ik met behulp van beeldopname mijn eigen beslissingen kan terugkijken."

Van Osch vertelt dat VoetbalTV een mooie ontwikkeling is voor scheidsrechters. "Je kunt jezelf analyseren en beoordelen. De wedstrijdbeelden helpen om mijzelf verder te ontwikkelen als scheidsrechter."

VoetbalTV

VoetbalTV is hét videoplatform voor het amateurvoetbal. Download de VoetbalTV App en oordeel zelf over door jouw gemaakte beslissingen in de wedstrijd. Of vraag VoetbalTV aan voor jouw club.

VoetbalTVMeer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven