Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Servië plaatst zich voor UEFA Futsal EURO 2022 na twee zeges op Wit-Rusland

UEFA FUTSAL EURO
KNVB Media
17 november, 18:30

Servië wint play-offs van Wit-Rusland - Foto: MN Press via FSS

Vanavond heeft Servië zich als laatst gekwalificeerde land geplaatst voor UEFA Futsal EURO 2022 dat op 19 januari 2022 van start gaat in Nederland. Voor een plek bij de laatste 16 deelnemers namen ze het maandag en vanavond op tegen Wit-Rusland. Dankzij een 3-1 en 2-3 wisten ze zich te plaatsen voor het grootste Europese Kampioenschap zaalvoetbal ooit.

Poule A

Het Servische Futsal-elftal nam zes keer eerder deel aan het Europees Kampioenschap. In 2016 behaalde het team, tijdens het EK in eigen land, een vierde plek. Servië gaat het in Amsterdam in poule A opnemen tegen Portugal, Oekraïne en Oranje Futsal. De eerste wedstrijd vindt plaats in de Ziggo Dome op 19 januari tegen de regerend Europees- en Wereldkampioen Portugal. Zondag 23 januari spelen ze tegen Oekraïne en op vrijdag 28 januari treffen ze Nederland.

EK zaalvoetbal live bij de NOS

Alle wedstrijden van Nederland zijn, net als een kwartfinale, de halve finales en de finale, live te zien bij de NOS. 

Ticketverkoop

De wedstrijden in de Ziggo Dome en MartiniPlaza beloven voor jong en oud een waar spektakel te worden met veel actie, snelheid en spectaculaire shows. Binnen drie dagen na de start van de ticketverkoop waren de eerste 10.000 tickets al verkocht. Kaarten voor UEFA Futsal EURO 2022 zijn verkrijgbaar vanaf 10,- euro. Een ticket geeft toegang tot één matchday met twee wedstrijden en zijn te verkrijgen via futsaleurotickets.nl

UEFA Futsal EURO 2022

Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. 

Groepsindeling

Groep A: Nederland, Servië, Oekraïne, Portugal

Groep B: Kazakhstan, Italië, Slovenië, Finland

Groep C: Rusland, Polen, Slowakije, Kroatië

Groep D: Georgië, Spanje, Azerbaijan, Bosnië en Herzegovina 

 

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen