Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Officiële loting UEFA Futsal EURO 2022 vindt op 18 oktober plaats in Zeist

KNVB Media
KNVB Media
28 september, 10:00

Het UEFA Futsal EURO 2022 vindt van 19 januari tot en met 6 februari 2022 plaats in Amsterdam en Groningen. - Foto: KNVB Media

De UEFA heeft dinsdag bekendgemaakt dat de officiële loting voor UEFA Futsal EURO 2022 plaatsvindt op maandag 18 oktober op de KNVB Campus in Zeist, de thuisbasis van Oranje Futsal. Voor het eerst in de geschiedenis bestaat het deelnemersveld uit maar liefst zestien landen en vormt daarmee het grootste EK Futsal (zaalvoetbal) aller tijden.

Het kampioenschap vindt van 19 januari tot en met 6 februari 2022 plaats in Amsterdam en Groningen, en de kaartverkoop gaat een dag na de loting van start. Het is de eerste keer dat het EK in Nederland wordt georganiseerd.

Indeling loting

In vier poules van vier strijden de deelnemende landen om een plek in de kwartfinale en uiteindelijk om de Europese titel. Afhankelijk van de UEFA-coëfficiëntlijst worden de deelnemers bij de loting in één van de vier potten ingedeeld. De definitieve potindeling wordt na de FIFA Futsal World Cup, die momenteel in Litouwen plaatsvindt, opgesteld. 

Toernooidirecteur Gijs de Jong kijkt uit naar de loting. "Voor het eerst vindt de loting voor een Europees Kampioenschap plaats op de KNVB Campus in Zeist, iets waar we als toernooiorganisatie natuurlijk trots op zijn. Maandagavond 18 oktober weten de teams wie ze gaan ontmoeten en kan de voorbereiding beginnen. Ook voor de fans. We kijken uit naar volle zalen en veel spektakel."

Nederlandse en Europese Futsal-legendes aanwezig bij loting

De loting wordt gehost door UEFA Futsal EURO-ambassadeur Soufiane Touzani en straatvoetbalkoningin Rocky Hehakaija. Zij ontvangen een aantal Nederlandse en Europese Futsal-legendes in Zeist. De loting is op 18 oktober vanaf 18:00 uur live te volgen via UEFA.tv.

Start kaartverkoop Ziggo Dome en Martiniplaza

De kaartverkoop voor alle wedstrijden start een dag na de loting op 19 oktober. Voor het grootste EK Fustal ooit worden de twee speellocaties, Ziggo Dome in Amsterdam en MartiniPlaza in Groningen, volledig omgetoverd tot ware Futsal Walhalla's. Beide locaties bieden gezamenlijk plaats aan maar liefst 14.500 futsal fans. De vijf tegen vijf wedstrijden beloven voor jong en oud een waar spektakel te worden met veel actie en snelheid.

UEFA Futsal EURO 2022 gaat van start op woensdag 19 januari. Zondag 6 februari vindt de finale plaats en wordt bekend wie zich de komende vier jaar Europees kampioen mag noemen. Kaarten zijn daags na de loting verkrijgbaar vanaf 10 euro via de officiële toernooi website.   

Zestien deelnemende landen

Voor het eerst in de geschiedenis strijden zestien landen om de Europese titel. Als gastland is Nederland automatisch van de partij en andere deelnemende landen zijn titelhouder Portugal, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Finland, Georgië, Italië, Kazachstan, Polen, Rusland, Slowakije, Slovenië, Spanje en Oekraïne.

Servië en Wit-Rusland spelen tussen 14 en 17 november tegen elkaar om het laatste ticket. Met twee spectaculaire locaties in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza) hebben toeschouwers een unieke kans om te genieten van Europees topfutsal.

UEFA Futsal Euro 2022 UEFA Futsal Euro 2022 Bezoek de officiële website.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen