Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Indelingen topcompetities zaalvoetbal bekend

KNVB Media
KNVB Media
12 juli, 10:09

De indelingen voor de topcompetities zaalvoetbal zijn bekend. - Foto: KNVB Media

De Eredivisie mannen gaat in het seizoen 2021/'22 met zestien teams van start. In de hoogste klasse van Nederland is door de coronacrisis geen team uitgevallen.

In de klassen onder de Eredivisie zijn wel enkele clubs die de crisis niet hebben overleefd. Zo starten beide poules in de Eerste divisie met elf teams en ligt het aantal teams in de Topklassepoules tussen de tien en twaalf teams. Het virus heeft vooral toegeslagen in de Eredivisie vrouwen, daar zijn tien van de twaalf teams over in het seizoen 2021/'22

Poules opvullen

Vanwege de pandemie is er geen mogelijkheid geboden aan de teams om op verzoek in een hogere klasse geplaatst te worden. Het seizoen 2021/'22 start in sommige klassen en poules incompleet.

Dit heeft aan het einde gevolgen voor de rechtstreekse degradatie. In het promotie- en degradatiebesluit (uitgave medio augustus) wordt de uitwerking hiervan gepubliceerd.

Start seizoen

De competitie start op vrijdag 10 september voor de Eredivisie mannen. Een week later beginnen de teams in de Eerste divisie en de Eredivisie vrouwen aan het seizoen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen