Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelregelwijzigingen zaalvoetbal voor het seizoen 2022/’23

KNVB Media
KNVB Media
15 september 2022, 9:00

In het seizoen 2022/'23 worden alle door de KNVB georganiseerde wedstrijden gespeeld volgens de ‘Spelregels zaalvoetbal (Futsal)’. - Foto: KNVB Media

1 Jaar na de invoering van het nieuwe spelregelboek 'Spelregels Zaalvoetbal/Futsal' heeft de UEFA een aantal wijzigingen doorgevoerd per 1 september 2022. In de uitgave van september 2022 zijn deze verwerkt.

De belangrijkste wijziging betreft de handsbal. Als er sprake is van onopzettelijk hands en er wordt direct of onmiddellijk gescoord, dan volgt er een indirecte vrije schop voor de tegenstander. Wordt de bal na deze actie aan een medespeler gegeven die vervolgens scoort, dan is het een geldig doelpunt.

Scheenbeschermers verplicht

Sinds het seizoen 2021/’22 is het al voor alle zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden verplicht om scheenbeschermers te dragen. Dit geldt voor alle competities, van de Eredivisie tot aan de Veteranenklasse, vrouwen, mannen en jeugd.

Speelregeldocumenten zaal Speelregeldocumenten zaal De complete spelregels voor het zaalvoetbalseizoen 2022/’23 zijn hier te lezen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen