Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Conceptprogramma eredivisie zaalvoetbal eerste fase

KNVB Media
KNVB Media
17 juni, 10:48

De eredivisie zaalvoetbal start op 10 september met de eerste fase. - Foto: KNVB Media

De eredivisie zaalvoetbal wordt in het seizoen 2021/'22 gespeeld in twee fasen en vervolgens afgesloten met de play-offs. Hovocubo-trainer Sander van Dijk heeft onlangs de loting verricht voor de eerste fase waarin per club is bepaald tegen welke twaalf tegenstanders ze zullen uitkomen.

De eredivisie zaalvoetbal start het seizoen 2021/`22 met zestien clubs. De stand na twaalf wedstrijden bepaalt hoe de clubs de competitie vervolgen in de tweede fase. De nummers een tot en met acht spelen vanaf 18 februari 2022 een volledige competitie om zich te plaatsen voor de play-offs. De nummers negen tot en met zestien gaan vanaf 18 februari 2022 door in een volledige competitie om degradatie te ontlopen. De kampioen van deze poule heeft een extra kans om zich te plaatsen voor de play-offs.

Eerste topper

De eerste fase van de competitie 2021/`22 start op vrijdag 10 september. Twee wedstrijdronden zijn gepland op zondag (3 oktober en 21 november). FC Eindhoven vs FC Marlene is de eerste topper op 17 september. Een week later vindt de eerste derby plaats. FC Eindhoven gaat dan op bezoek bij FCK/De Hommel. De befaamde Hoornse derby - HV/Veerhuys tegen Hovocubo - staat gepland op 5 november. Voor Texel '94 is een uitzondering gemaakt. De eilandclub speelt de thuiswedstrijden in de eerste fase standaard op zaterdag.

Conceptprogramma eerste fase Conceptprogramma eerste fase Ga naar het conceptprogramma van de eerste fase van de eredivisie zaalvoetbal seizoen 2021/'22

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen