Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Al 7 landen zeker van deelname EURO 2022

KNVB Media
KNVB Media
12 maart, 16:49

Bosnië heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor een Europees kampioenschap. - Foto: UEFA

Het deelnemersveld van UEFA Futsal EURO 2022 begint al aardig vorm te krijgen. Tijdens de kwalificatieperiode in maart, wisten 6 landen zich te kwalificeren. Dat houdt in dat zij zich - naast gastland Nederland - mogen opmaken voor het EK, dat begin volgend jaar wordt gespeeld in Amsterdam en Groningen.

De openingswedstrijd wordt gespeeld op 19 januari 2022, de finale vindt plaats op 6 februari. Het wordt het grootste Europees kampioenschap futsal ooit. In totaal doen er 16 landen mee.

Andere route

Omdat er een recordaantal landen meedoen, is ook de route richting kwalificatie aangepast. Ieder land speelt in een poule van vier landen in totaal zes wedstrijden. De groepswinnaars en de zes beste nummers twee plaatsen zich voor het eindtoernooi. De laatste deelnemer plaatst zich  in november tijdens de play-offs. 

In de afgelopen kwalificatieronde plaatsen Azerbeidzjan, Bosnië & Herzegovina, Kroatië, Italië, Rusland en Spanje zich al voor het EK. Het deelnemersveld zal in april verder worden aangevuld, als de volgende kwalificatieduels worden gespeeld.

Standen en uitslagen Standen en uitslagen Volg op Dutch Futsal alle ontwikkelingen over de kwalificatie voor UEFA Futsal EURO 2022.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen