KNVB Beker zaal voor FC Eindhoven en Drs Vijfje

20 april 2019, 9:11

FC Eindhoven won vrijdag voor de vierde keer de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

FC Eindhoven (mannen) en Drs Vijfje (vrouwen) hebben vrijdagavond de KNVB Beker in de zaal gewonnen. In het Topsportcentrum van Rotterdam wonnen de teams met respectievelijk van Groene Ster (5-2) en OS Lusitanos (7-3).

Het was de eerste keer dat Drs Vijfje de beker op zijn naam heeft geschreven. De ploeg van trainer Teuny Bosma maakte het verschil vooral in de tweede helft. Na een 2-1 voorsprong bij rust liepen de Groningse studentes in het tweede bedrijf uit naar 7-3. Jet Nooteboom was de uitblinker met drie treffers. Ook Tessa Peters (twee keer), Laura de Groen en Arte Brueren troffen doel voor de uiteindelijke winnaar.

Drs Vijfje won vrijdag met 7-3 van Groene Ster.

Voor FC Eindhoven was het de vierde keer dat de ploeg de KNVB Beker won. Daarentegen was het de eerste prijs voor de club sinds de dubbel in 2015. Voor rust nam de ploeg van Jan Vogels direct een comfortabele 5-0 voorsprong dankzij doelpunten van Mouhcine Zerouali (twee keer), Raphinha (twee keer) en Tim van den Akker. In de tweede helft kwam Groene Ster nog terug tot 5-2, maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

International Jamal el Ghannouti poseert met de KNVB Beker en één van zijn grootste fans.