KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2018, 17:00

Hovocubo versloeg FC Eindhoven met 3-1. - Foto: KNVB Media

Hovocubo heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De regerend landskampioen én bekerwinnaar klopte vrijdag FC Eindhoven met 3-1.

De strijd om de Supercup was een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen. Ook toen was Hovocubo de sterkste van de twee, maar omdat de ploeg ook beslag legde op de landstitel, mochten de Brabanders evenwel plaatsnemen in de strijd om de Supercup, de traditionele opening van het zaalvoetbalseizoen.

Oude tijden herleven

Het duel werd afgewerkt in het oude onderkomen van Hovocubo, de Vredehof, omdat het ‘nieuwe’ onderkomen, sporthal De Opgang, momenteel wordt verbouwd. Het deerde de thuisploeg niet. Al binnen een paar minuten was het 1-0 via een doelpunt van Youssef Makraou, maar mede door de uitstekend keepende Eindhoven-goalie Manuel Kuyk, bleef het daar voor de pauze bij.

Hovocubo viert feest. De eerste prijs van het seizoen is binnen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Hovocubo was de bovenliggende ploeg en kwam via doelpunten van opnieuw Makraou en Karim Mossaoui op een 3-0 voorsprong. Eindhoven deed in het vervolg nog wat terug in de persoon van Mo Allouch, maar verder dan die aansluitingstreffer kwam het niet.