Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hovocubo pakt vijfde landstitel na tweede zege op 't Knooppunt

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2018, 10:12

Hovocubo heeft voor de vijfde keer in haar bestaan beslag gelegd op de landstitel. - Foto: KNVB Media

In een uitverkochte sporthal de Opgang is het zvv Hovocubo gelukt om voor de vijfde maal in haar bestaan beslag te leggen op de landstitel in de Eredivisie zaalvoetbal. Hiervoor moest het team van interim-coach Rudy Monden de tweede wedstrijd tegen de regerend landskampioen zvv `t Knooppunt winnend afsluiten. En dat lukte!

Twee goals van Faisal Mellah voor de pauze leverden de thuisploeg een solide 2-0 voorsprong op, waarmee het tevreden de kleedkamers opzocht. Na de rust stond er een getergd Knooppunt aan de aftrap, dat vocht voor zijn laatste kans. Een uitblinkende Dave Stet hield het doel van Hovocubo echter lange tijd schoon.

Breekpunt

Breekpunt in de wedstrijd werd de gele kaart voor 't Knooppunt-aanvoerder Jeroen de Groot. Het was zijn tweede, waardoor hij de kleedkamer voortijdig kon opzoeken. In de twee minuten die zijn ploeg in ondertal moest spelen, zette Hovocubo-captain Amir Molkârâi de 3-0 op het scorebord.

Hovocubo viert feest, de vijfde landstitel is binnen.

Het leek over en sluiten voor de bezoekers, maar coach Hicham Benhammou weigerde om op te geven. Met een vijfde veldspeler, die in de plaats kwam voor de doelman, zette 't Knooppunt alles op alles om de aansluiting te vinden. Het leverde direct resultaat op door een doelpunt van Tevfik Ceyar, gevolgd door een goal van Ilias Bouzit in de 39e minuut. 

Vijfde landstitel

Meer bleek er echter niet meer in te zitten voor de Amsterdammers, waardoor de vijfde landstitel voor zvv Hovocubo een feit was. Hovocubo plaatst zich daarmee tevens voor de Futsal Champions League.

Twee goals van Faisal Mellah voor de pauze leverden de thuisploeg een solide 2-0 voorsprong op.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen