vv Pernis pakt titel na thriller in hol van de leeuw

26 mei 2018, 12:14

De kampioensschaal is weer in Schiedam: vv Pernis wint de landstitel. - Foto: KNVB Media

In een uitverkochte SNIJ Noordhal heeft vv Pernis vrijdag de landstitel bij de vrouwen veroverd. De zaalvoetbalsters uit Schiedam klopten Drachtster Boys na verlenging: 1-2.

Beide ploegen maakten er een ware thriller van in de derde en beslissende wedstrijd om het landskampioenschap. Net als vorig jaar was de stand na twee duels 1-1. Maar waar Drachtster Boys vorig seizoen in Schiedam de kampioensschaal veroverde, was het nu de beurt aan de speelsters vv Pernis om tijdens de lange busreis naar huis feest te vieren met de schaal in hun midden.

Goede start

vv Pernis kwan net als in de eerdere finalewedstrijden sterk uit de startblokken. Al in de 2e minuut verschalkt Jennifer Oliveira de Friese keeper Reitsma en zette de 0-1 op het scorebord. Daarna ontstond er een levendige wedstrijd met kansen voor beide teams. Namens de thuisclub verzilverde Marian Meijer in de 13e minuut één van die kansen: 1-1. In de periode tot aan de rust waren de betere kansen voor de thuisclub, maar het net werd niet meer gevonden.

De tweede helft draaide uit op een ware slijtageslag. Mede door de hitte in de sporthal vloeiden de krachten langzaam weg bij de speelsters.  De spanning was om te snijden, maar beide teams kwamen niet meer tot scoren. Vooral de keepsters aan beide zijden, Reitsma en Troost, blonken uit en hielden hun team tot het einde van de wedstrijd in de race. Daarmee was ook de verlenging een feit.

Marian Meijer bracht Drachtster Boys in de eerste helft op gelijke hoogte met vv Pernis.

Matchwinner Oliveira

In die extra tijd grossierde beide teams in fouten. Aan het eind van de eerste helft van de verlenging strafte Oliveira een van die fouten genadeloos af en schoot de 1-2 binnen.

In de tweede helft van de verlenging tracht Drachtster Boys met een vijfde veldspeelster nog het tij te keren. Het leverde zowaar nog enkele goede kansen op. De scherpte in de afronding ontbrak echter, net als de krachten. vv Pernis wist stand te houden en is daarmee de landskampioen van het seizoen 2017/'18!

vv Pernis viert de winnende treffer van Jennifer Oliveira.