Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

‘Hovocubo heeft de beste papieren, maar het is nog niet gespeeld’

Ruud Scheper
KNVB Media
25 mei 2018, 12:49

Hovocubo en 't Knooppunt troffen elkaar vorig jaar ook tijdens de play-offs. - Foto: KNVB Media

Wanneer Hovocubo en 't Knooppunt het zaterdagavond om 19.30 uur tegen elkaar opnemen in de tweede finale om het landskampioenschap in de Eredivisie zaal, zijn de beste papieren voor de thuisploeg. Daar kan ook 't Knooppunt-coach Hicham Benhammou niet onderuit. "Dat valt niet te ontkennen. Maar ik zie nog voldoende mogelijkheden."

De coach van de Amsterdamse equipe houdt zich daarbij vooral vast aan de slotfase van het eerste duel, dat met 5-3 naar de bezoekers ging. "We zijn te laat wakker geworden", baalt Benhammou. "Die zege was gewoon terecht. Maar in het slot hebben we laten zien dat we absoluut gelijkwaardig kunnen zijn aan Hovocubo."

Hovocubo won het eerste duel met 5-3.

Twee keer winnen

Ik verwacht een hete wedstrijd op het scherpst van de snede

De opdracht is niet anders geworden, betoogt de oefenmeester. "We moeten twee keer winnen en dat was ook vooraf de opdracht. Maar dat zij een beter uitgangspunt hebben, dat is wel duidelijk." Gespeeld is de titelstrijd dan ook geenszins als het aan ’t Knooppunt ligt. "Ik verwacht een hete wedstrijd op het scherpst van de snede, waarin het smullen geblazen wordt voor de supporters."

Zijn collega Rudy Monden van Hovocubo is eenzelfde mening toebedeeld. "Wij hebben de beste papieren, maar ik verwacht een tegenstander die vol gaat voor zijn laatste kans en die die strohalm met twee handen wil aanpakken. Zij zullen er nog meer uitpersen dan ze in het eerste duel hebben gedaan."

Niet meer weggeven

De coach verwacht precies hetzelfde van zijn eigen groep. "Hier hebben we het hele jaar voor gestreden. Nu staan we er en gaan we het natuurlijk niet meer uit handen geven." Of hij aan het einde van de avond met de schaal in zijn handen staat? Monden haalt zijn schouders op. "Dat is lastig te zeggen. Dat is van zoveel factoren afhankelijk. Niet alleen van het voetbal, maar ook van het feit dat het een heel warme dag wordt en in de Ramadan valt. Dat soort dingen spelen allemaal mee."

Dat Hovocubo naast de zege in het eerste duel ook het thuisvoordeel heeft in duel twee, zegt de coaches niet zoveel. "Eerlijk gezegd boeit me dat niet zo", reageert Benhammou. "We hebben ook in Slowakije in het hol van de leeuw gespeeld en gewonnen." Monden knikt. "Wij moeten ons concentreren op het voetbal, niet op de randzaken er omheen. Dat heeft verder geen invloed op het resultaat. Maar mochten we winnen, dan is het natuurlijk wel leuk. Dan wordt het een mooi feestje, daar ben ik van overtuigd."

Livestream Livestream De wedstrijd is live te zien op Eredivisie-zaalvoetbal.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen