Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dulon College (Ede) en ROC Tilburg MBO-kampioen van Nederland

KNVB Media
KNVB Media
11 mei 2018, 15:08

Het eindtoernooi werd georganiseerd door ROC Top uit Amsterdam.  - Foto: KNVB Media

Na twaalf provinciale voorrondes verzamelden de kampioenen zich voor de finale in Amsterdam. Vierentwintig mbo-teams, mannen en vrouwen speelden in Sporthallen Zuid (Amsterdam) om de titel kampioen van Nederland.

Meer dan 200 zaalvoetballers wilden zo lang mogelijk mee blijven doen om uiteindelijk de schaal omhoog te houden. Het eindtoernooi werd georganiseerd door ROC Top uit Amsterdam. 

Samenwerking

Platform Bewegen en Sport, ROC-instellingen en de KNVB werken samen om de studenten in beweging te krijgen. Jaarlijks doen veel leerlingen mee aan deze voorrondes. Studenten organiseren vaak deze toernooien als eindopdracht van hun opleiding.

Vrouwen

ROC Tilburg pakte de titel in het vrouwentoernooi. In de finale speelden de Tilburgers tegen het Alfa College uit Groningen. De ploeg uit het zuiden versloeg de noordelingen met 2-1. Na afloop kregen zij de schaal uit handen van Marius Privee, bondscoach van het Nederlands vrouwenzaalvoetbal\team.

Mannen

Bij de mannen was het Dulon College te sterk voor Alfa College in de halve finale. Titelverdediger MBO Utrecht versloeg in de andere halve finale Team Ondernemers. Beide teams streden met volle overgave voor de winst en uiteindelijk wist het Dulon College de Utrechters met 3-2 te verslaan.

Volg je voeten

Een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen