Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuw Roden en Hovocubo pakken beker in zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
31 maart 2018, 10:04

Voor het eerst in de historie wonnen de vrouwen van KTP/Nieuw Roden het nationale bekertoernooi. Bij de mannen ging de prijs naar Hovocubo. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van KTP/Nieuw Roden en de mannen van Hovocubo hebben vrijdagavond beslag gelegd op de KNVB Beker. In een spannende finale won Nieuw Roden na verlenging van vv Pernis (3-2). Bij de mannen zegevierde Hovocubo tegen FC Eindhoven met 4-0.

Voor de vrouwen van Nieuw Roden was het voor het eerst dat ze een grote prijs pakten in het zaalvoetbal. Als koploper van de Eredivisie ging de Drentse formatie vol vertrouwen de bekerfinale in.

Renée Huizinga schoot Nieuw Roden naar de bekerwinst.

Tegen Pernis kroop het team van coach Andy de Jong echter door het oog van de naald. De Zuid-Hollandse vrouwen leken immers op weg naar de bekerwinst. In de slotseconden prijkte er nog een 2-1 voorsprong op het scorebord voor Pernis, maar dankzij een late treffer van invalster Amber Brandinga dwong Nieuw Roden een verlenging af.

In de extra tijd hadden de Drentse vrouwen conditioneel net iets meer over dan Pernis. In de eerste helft van de verlenging schoot Renée Huizinga van dichtbij de winnende treffer tegen de touwen. Daarna bleef het spannend, maar aan beide kanten werd niet meer gescoord, waardoor het Drentse feestje los kon barsten.

Blijdschap bij Hovocubo na een van de doelpunten.

Derde beker voor Hovocubo

De finale bij de mannen was een stuk minder spannend. Als koploper van de Eredivisie nam Hovocubo het op tegen nummer tien FC Eindhoven. Dat het verschil tussen beide teams groot is op de ranglijst, kwam in de bekerfinale aanvankelijk niet tot uiting. Pas in het laatste kwart van de tweede helft lukte het Hovocubo om afstand te nemen van de Brabantse formatie.

Yoshua St. Juste zette de koploper uit Hoorn op het juiste spoor, door Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius kansloos te laten. Mart Velseboer verdubbelde enkele minuten later de marge voor Hovocubo. In het slot van de wedstrijd schoot Velseboer nog twee keer raak, waarmee hij de eindstand op 4-0 bepaalde. Voor Hovocubo was het de derde keer dat het beslag wist te leggen op de beker.

Hovocubo viert de bekerwinst.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen