Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Leerzame ervaring team Calvijn College bij World School Championship Futsal

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2018, 18:26

Het team van het Calvijn College met staand uiterst links Omar Tissoudali - Foto: KNVB Media

Een team van het Amsterdamse Calvijn College vertegenwoordigt Nederland van 13 tot 21 maart bij het World School Championship Futsal in Tel Aviv (Israël). Vanwege een administratieve fout mag het team alleen buiten mededinging meedoen van de strenge organisatie. Coördinator en zaalvoetbalinternational Omar Tissoudali zette de teleurstelling om in een positieve ervaring.

Het team van het Calvijn College had zich in Nederland via een kwalificatietoernooi geplaatst World School Championship Futsal. In de finale werd stadgenoot het Caland College verslagen. 

Coach Mohamed Akazim bespreekt de tactiek voor een van de poulewedstrijden. — Foto: Calvijn College

Vol verwachting reisden spelers en staf af naar Tel Aviv. Spelen tegen de beste schoolzaalvoetballers van de wereld wie wil dat nou niet? Maar dat gevoel sloeg bij aankomst om in teleurstelling toen bleek dat een aantal vereiste documenten niet bleek ingeleverd.

"Die hebben wij nooit gekregen, maar de organisatie was onverbiddelijk en we werden uitgesloten van het toernooi", zegt zaalvoetbalinternational Omar Tissoudali. Hij is sportdocent op het Calvijn College en coördinator van de reis. "Uiteindelijk heb ik de organisatie nog wel zo ver kunnen krijgen dat we buiten mededinging mochten meedoen, zodat de jongens in ieder geval hun poulewedstrijden konden spelen." 

Lekker voetballen

Het Nederlands team liep wel gewoon mee met de openingsceremonie. — Foto: ISF WSC Futsal

Tissoudali is trots hoe de groep de teleurstelling heeft verwerkt en de wedstrijden toch nog professioneel heeft benaderd.  De wedstrijden tegen Israël (10-6) en Slowakije (3-0) gingen verloren, maar in het laatste duel werd Hongarije met maar liefst 4-1 verslagen. "Ik zei tegen de jongens: Nu we hier toch zijn, gaan we er wat van maken. Gewoon lekker voetballen. In Nederland regent het en is het koud. Hier schijnt de zon en de zee. Geniet ervan."

Ondertussen kijkt Tissoudali zijn ogen uit. "Het is een groot toernooi voor zowel jongens als meisjes. Sommige landen spelen ook in officiële landentenues. Wij speelden in shirts van het Calvijn College. Die dragen we met trots, maar ik hoop dat we de volgende keer shirts van de KNVB meekrijgen. We vertegenwoordigen toch Nederland." Het niveau is ook hoog. "Bij Turkije zag ik een jongen lopen die ik ook tegen was gekomen tijdens de interland die we laatst tegen hun speelden."

Uitwisseling

Omar Tissoudali  (met nummer 11) voor de interland tegen Turkije. 

De grootste winst werd echter buiten het veld geboekt. "Ik heb een heel ander beeld gekregen van Israël. En dat geldt ook voor de jongens." Dat beeld wordt thuis in Nederland vooral bepaald door de media die inzoomen op de conflicten. "Het is een mooi land. De mensen zijn lief en gastvrij. Verbinding is heel belangrijk in de visie van de school. En dat krijgen de jongens al mee."

Zij brengen hun ervaringen ook weer over op hun klasgenoten in Amsterdam. Tissoudali: "Ze zijn al druk bezig met filmpjes maken voor hun presentatie. En dat we uit Amsterdam komen vinden andere teams ook interessant. Zo zijn we ook bij een school langs geweest om contacten te leggen voor een uitwisselingsprogramma." De teleurstelling over de diskwalificatie is in de loop van de dagen langzaam naar de achtergrond verdrongen. "Een toernooi speel je wel vaker. Maar een bezoek aan Israël maak je waarschijnlijk niet zo snel meer mee."

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen