Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

't Knooppunt zonder te spelen Nederlands kampioen zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
3 juni 2017, 8:34

Nederlands kampioen zaalvoetbal seizoen 2016/'17: 't Knooppunt uit Amsterdam. - Foto: KNVB Media

Zonder zelf te spelen is 't Knooppunt vrijdagavond zaalvoetbalkampioen van Nederland geworden. Concurrent Hovocubo kon nog een beslissingswedstrijd afdwingen, maar verloor thuis met 3-5 van FC Eindhoven. Het is de eerste landstitel voor de ploeg uit Amsterdam.

Hovocubo had de titel nog in eigen hand. Een overwinning op het al uitgeschakelde FC Eindhoven zou de strijd om de landstitel naar een climax voeren: een beslissingswedstrijd op Tweede Pinksterdag op neutraal terrein. Maar in de eerste helft leek het wel of FC Eindhoven om de laatste kans streed. Bij rust stond het 0-2 en leek de titel uit zicht voor Hovocubo. 

Schaal in Amsterdam

De club uit Hoorn schoot in de tweede helft uit de startblokken. Zonder schroom creëerde Hovocubo kans op kans. Het kwam terug tot 2-2, maar gaf ook te veel ruimte weg waardoor FC Eindhoven weer slim kon counteren naar 2-4. Dat het nog 3-5 werd, was voor de statistieken. Zo verstoorde FC Eindhoven de Hoornse droom op de landstitel. De schaal blijft in Amsterdam. 't Knooppunt onttroont ASV Lebo waarvan het in 2016 de finalereeks verloor.

Het zaalvoetbalseizoen kende een roerig einde. 't Knooppunt ging als nummer een van de reguliere competitie de play-offs in. Daarin zou het uitkomen tegen nummer vier FC Marlène. Beide ploegen speelden ook de KNVB Bekerfinale. Die eindigde in mineur. Nadat FC Marlène had gewonnen, zorgden de supporters van 't Knooppunt voor ongeregeldheden in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

't Knooppunt werd daarop uitgesloten van de play-offs om de landstitel, maar de beroepscommissie draaide die beslissing weer terug. FC Marlène trok zich vervolgens terug uit de play-offs.

Het gelijkspel thuis tegen Hovocubo bleek goud waard voor 't Knooppunt.

Mini-competitie

In plaats van de gebruikelijke play-offs - met een halve finale en een finale - besloot de KNVB een mini-competitie om de landstitel te organiseren met de overige drie clubs - 't Knooppunt, Hovocubo en FC Eindhoven. 't Knooppunt mocht de thuiswedstrijden niet in de eigen Sporthal De Pijp spelen. 

't Knooppunt won de eerste twee wedstrijden met overmacht, maar daarna schoot de stress in de benen. Na een nederlaag in Eindhoven kwam de ploeg 'thuis' tegen Hovocubo al snel met 2-0 achter. De inhaalrace stokte uiteindelijk bij 3-3 waardoor Hovocubo in de laatste thuiswedstrijd van de minicompetitie een beslissingswedstrijd kon afdwingen. Die missie faalde. 

Eindstand minicompetitie

PositieClubPunten
1.'t Knooppunt4-7
2. FC Eindhoven4-6
3.Hovocubo4-4

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen