FC Eindhoven dient 't Knooppunt eerste nederlaag toe

27 mei 2017, 10:17

FC Eindhoven won vrijdagavond met 3-2 van 't Knooppunt. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetballers van 't Knooppunt zijn de ongeslagen status in de play-offs van de Eredivisie kwijt. Op bezoek bij FC Eindhoven verloren de Amsterdammers met 3-2.

Voor de Brabanders stond er veel op het spel. Alleen met een overwinning werden de eigen titelkansen in leven gehouden. FC Eindhoven kwam al vroeg in de wedstrijd met 1-0 achter, maar boog dat tien minuten later in een tijdsbestek van minder dan een minuut om in een 2-1 voorsprong. Jordany Martinus en Lahcen Bouyouzan zorgden voor de doelpunten. 't Knooppunt knokte zich na rust op gelijke hoogte, maar Mo El Fhasi bracht Eindhoven opnieuw aan de leiding.

't Knooppunt ging in de slotfase op jacht naar een gelijkmaker, maar FC Eindhoven hield knap stand en blijft daardoor in de race voor het kampioenschap. De titelkansen van de Brabanders kunnen aanstaande dinsdag echter in duigen vallen als 't Knooppunt en Hovocubo tegenover elkaar staan. Als de Amsterdammers dat duel winnen, dan is FC Eindhoven uitgeschakeld.