't Knooppunt verslaat FC Eindhoven in play-offs

17 mei 2017, 10:18

't Knooppunt verloor in 2016 de finale om het landskampioenschap van stadgenoot ASV Lebo. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetballers van 't Knooppunt hebben hun eerste duel in de play-offs om het landskampioenschap gewonnen. De ploeg uit Amsterdam boog tegen FC Eindhoven een 1-2 achterstand vlak voor tijd om in een 3-2 zege.

't Knooppunt was voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven uitgeweken naar Beverwijk en mocht als straf voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tegen FC Marlène geen eigen supporters toelaten. De stille hal inspireerde beide ploegen desondanks tot een spannend duel.

Mini-competitie

Na een eerste helft met vele kansen over en weer stond er halverwege 1-1 op het scorebord. Na rust leek FC Eindhoven de zege naar zich toe te trekken, maar drie minuten voor tijd kantelde de wedstrijd razendsnel dankzij goals van Amar Zouggaghi en Tefvik Ceyar: 3-2.

Voor FC Eindhoven zijn de kansen op de titel tot een minimum geslonken. In de eerste wedstrijd was Hovocubo ook al te sterk. In Eindhoven werd het 5-9. Het landskampioenschap in het zaalvoetbal wordt beslist in een mini-competitie tussen ' t Knooppunt, Hovocubo en FC Eindhoven. De drie ploegen spelen uit en thuis tegen elkaar. Hovocubo ontvangt 't Knooppunt zaterdag 20 mei in Hoorn.

Aanvullende regels play-offs

•    Er wordt een reguliere competitie vastgesteld, dat betekent dat er geen winnaar na iedere wedstrijd hoeft te komen.

•    Eindigen twee teams in de eindrangschikking gelijk op basis van het aantal punten, dan volgt een beslissingswedstrijd. Die wordt op 5 juni op neutraal terrein gespeeld.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.