Beslissingsduels in beide halve finales Eredivisie vrouwen

14 mei 2017, 7:00

Spannende ontknopingen van de halve finales Eredivisie vrouwen - Foto: KNVB Media

De twee halve finales in de Eredivisie vrouwen zaalvoetbal monden uit in een spannende ontknoping. Bij zowel de confrontatie Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden als Pernis - Gelre moet een beslissingsduel bepalen wie de finale haalt. KTP en Gelre wonnen zaterdagavond, waar juist Drachtster Boys en VV Pernis in het eerste duel de sterkste waren.

In de eerste helft bij Drachtster Boys tegen KTP Nieuw Roden kregen beide ploegen kansen. De grootste was voor Jessie Prijs (DB), die op de lat schoot, maar beide ploegen gingen zonder goals rusten.

Late voorsprong

Strijd tussen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden. Foto Tibbesma Fotografie.

Lange tijd leek de wedstrijd zelfs zo te eindigen. Tot tien minuten voor tijd, toen Grytsje van der Berg de bezoekers op voorsprong zette. Nadat Mariël Miedema al een paar kansen had gehad, schoot zij een vrije trap binnen.

Vijf minuten voor het einde wist Van der Berg de meiden uit Drachten op de knieën te krijgen door de 0-3 te maken. Het thuisteam zette een meevoetballende keepster in, maar daar profiteerde Amber Bandringa van (0-4).

Geweldige wedstrijd

De andere halve finale in Schiedam, tussen vv Pernis/Barcelona Soccer Schools en FC Gelre, werd een geweldige wedstrijd voor het publiek. Veel doelpunten, kansen, fouten en vooral strijd zorgden voor een mooi schouwspel. De ruststand was 4-3 voor het thuisteam.

Na de rust vochten de Gelderse vrouwen zich terug en wisten ze uiteindelijk met 5-7 te winnen. Dit betekent dat beide halve finales beslist worden in een derde wedstrijd, die gespeeld wordt op vrijdagavond 19 mei. Wederom spelen de teams dan in respectievelijk Drachten en Schiedam.

Uitslagen halve finales:

WedstrijdUitslag
Drachtster Boys - KTP Nieuw Roden0-4
vv Pernis - FC Gelre5-7

Promotie Eredivisie

Viod heeft de leiding genomen in de strijd om promotie naar de Eredivisie, nadat de ploeg uit Friesland met 2-4 won bij Mazzelstarts. Viod heeft nu uit twee duels de volle winst. Mazzelstarts is nog puntloos. Het duel tussen Exstudiantes Zwolle en OS Lusitanos eindigde spectaculair in 5-4. Daardoor hebben beide teams nu drie punten.