Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Thuisvoordeel vv Pernis en Drachtster Boys in play-offs

KNVB Media
KNVB Media
30 april 2017, 11:08

Bekerwinnaar Drachtster Boys heeft ook de landstitel nog in het vizier. - Foto: KNVB Media

In de Eredivisie van de zaalvoetbalvrouwen zijn de kaarten geschud. Vier clubs waren voor de laatste speelronde al zeker van de play-offs, maar nu zijn ook de uitgangsposities voor die strijd om de landstitel bekend.

vv Pernis/Barcelona Soccer School en Drachtster Boys eindigen respectievelijk als nummer één en twee in de reguliere competitie en hebben daarmee thuisvoordeel bedongen tijdens de play-offs. Die worden gecompleteerd door nummer drie en vier: KTP Nieuw Roden en FC Gelre.

De laatste speelronde in de Eredivisie vrouwen was nog belangrijk voor de plaatsen twee en drie. Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden stonden vooraf in punten gelijk, maar het doelsaldo van de Friese vrouwen was beter. Beide clubs wonnen hun wedstrijd, waardoor er niets in de ranglijst veranderde.

Twee keer 4-1

Laatste speelronde van de reguliere competitie in de Eredivisie van de zaalvrouwen.

Drachtster Boys zegevierde met 4-1 tegen FC Gelre. Voor de thuisploeg scoorde Esther van Toledo tweemaal, terwijl ook Lotte Donath en Esra van der Heide trefzeker waren. Voor de bezoekers scoorde Marley Renner de enige treffer.

KTP Nieuw Roden won met dezelfde cijfers van Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau. De bezoekers streden fanatiek en kwam na een 1-0 achterstand op gelijke hoogte, maar daarna liep de thuisploeg uit naar 4-1.

Pro Futsal Club kon de laatste thuiswedstrijd van de competitie niet winnen van Avanti/ Keuning Advocaten. Het werd een knappe overwinning 5-3 voor de bezoekende Friezinnen bij wie Si Shut Hau (3), Daisy Andringa en Femke Reitsma voor de goals zorgden. Zuidoost United speelde zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie tegen Hovocubo. De Amsterdamse formatie sloot met een 3-2 overwinning de boeken. Alkmaar/Sportstars wist ook de laatste wedstrijd niet te winnen. Het werd een nipte nederlaag in een goede wedstrijd  tegen drs. Vijfje: 2-3. De Alkmaarse treffers kwamen van Marit Kunst en Simone Brussel.

Uitslagen 20e speelronde

WedstrijdUitslag
Team Alkmaar/Sportstars - G.S.F.V. Drs. Vijfje2-3
Pro Futsal Club - Avanti /Keuning Advocaten      3-5
Drachtster Boys - FC Gelre4-1
Zuidoost United - Hovocubo 3-2
KTP Nieuw Roden - Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau4-1

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen