Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laatste speelronde Eredivisie vrouwen zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
26 april 2017, 8:55

Bekerwinnaar Drachtster Boys hoopt tijdens de laatste speelronde de tweede plek veilig te stellen. - Foto: KNVB Media

De laatste speelronde in de zaalvoetbal Eredivisie vrouwen wordt vrijdag afgewerkt. De vier deelnemers aan de play-offs zijn reeds bekend: FC Gelre, KTP Nieuw Roden, Drachtster Boys en vv Pernis/Barcelona Soccer School strijden straks om de schaal.

Toch staat er voor KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys tijdens de laatste speelronde nog wel iets op het spel. De noordelijke ploegen staan in punten gelijk, maar op basis van een beduidend beter doelsaldo bezet Drachtster Boys momenteel de tweede plaats.

Bekerwinnaar

Die plek geeft recht op thuisvoordeel tijdens de play-offs. De Friese winnaar van de KNVB Beker is er dan ook veel aan gelegen om tijdens de laatste speelronde te winnen van FC Gelre, de huidige nummer vier op de ranglijst. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde dit seizoen in 5-5.

KTP Nieuw Roden krijgt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau op bezoek. Ook de ploeg van Andy de Jong hoopt nog op de tweede plaats. Een overwinning is noodzakelijk, of Nieuw Roden moet hopen op een misstap van Drachtster Boys. Reiger Boys is de nummer zeven op de ranglijst. In Heerhugowaard won de Drentse ploeg met 1-3. Voorafgaand aan dit duel spelen de meiden Onder 18 tegen elkaar voor een plek op het Nederlands kampioenschap.

Team Alkmaar - Drs. Vijfje

Zuidoost United neemt het tijdens de laatste speelronde op tegen Hovocubo.

In Sporthal Meent spelen Team Alkmaar/Sportstars en Drs. Vijfje tegen elkaar. Laatstgenoemde ploeg streed lang voor plek in de play-offs. De eerste wedstrijd wonnen de Groninger studentes met 6-3. Ook Zuidoost United had lange tijd zicht op een mooie klassering. In de laatste periode kon de ploeg echter moeilijk tot winst komen. Tegenstander  Hovocubo begon het seizoen ook sterk. De vorige ontmoeting eindigde in een 3-5 overwinning voor de Amsterdammers.

Pro Futsal Club staat op de achtste plek. Opmerkelijk was dat de ploeg uit Apeldoorn twee maal wist te winnen van de landskampioen. Op bezoek komt het dit seizoen debuterende Avanti/Keuning Advocaten. De ploeg uit Stiens is terug te vinden op de tiende plek met elf punten. De eerste wedstrijd werd een 2-5 overwinning voor PFC.

Promotie

De degradant was aan het begin van de competitie al bekend. Os Lusitanos trok zich terug uit de Eredivisie, omdat het geen representatief team op de been kon brengen. De ploeg hoopt echter snel terug te keren naar het hoogste niveau. Na het veiligstellen van de eerste plaats in de hoofdklasse in het district West I strijdt het team met Exstudiantes Zwolle (Oost) , Mazzelstars (West II) en Viod (Noord) vanaf 5 mei om promotie naar de Eredivisie.

Programma

DatumWedstrijdLocatie
vr. 28 april (19.45 uur)Pro Futsal Club - Avanti/Keuning AdvocatenMheenpark, Apeldoorn
vr. 28 april (20.40 uur)Team Alkmaar/Sportstars - G.S.F.V. Drs. VijfjeDe Meent, Alkmaar
vr. 28 april (21.15 uur)Zuidoost United - HovocuboBijlmer Sportcentrum, Amsterdam
vr. 28 april (21.15 uur)KTP Nieuw Roden - Reiger Boys/Treffer UitzendbureauSportcentrum Leek
vr. 28 april (21.30 uur)Drachtster Boys - FC GelreSnij Noordhal, Drachten

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen