Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden klaar voor bekerfinale

8 april 2017, 23:07

Een speelster van Zuidoost United probeert haar tegenstanders te passeren. - Foto: KNVB Media

Bekerfinalisten Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden wonnen vrijdagavond hun competitiewedstrijden in de Eredivisie Vrouwen met ruim verschil.

Drachtster Boys kreeg het altijd lastige Pro Futsal Club op bezoek. In de tiende minuut maakte Jessie Prijs het 100e doelpunt dit seizoen. Keepster Karin Luchies van Pro Futsal was niettemin moeilijk te passeren.

Marian Meijer slaagde daar namens de thuisploeg wel in. Zij en Vera Veelers schoten hun ploeg naar een voorsprong van 4-0. Na de wissel maakten Esra van der Heide en Prijs het halve dozijn goals vol voor de thuisploeg.

KTP Nieuw Roden

KTP Nieuw Roden moest aantreden tegen Zuidoost United, dat nog kans had op de vierde plek. In de eerste acht minuten van de wedstrijd scoorden Linda Visser (2) en Grytsje Jongsma. Vervolgens kregen de bezoekers meer vat op het spel. Het was Michelle Playfair (Zuidoost) die voor de wissel voor 3-1 zorgde.

— Experiment pakte niet goed uit.

Beide ploegen namen in de tweede helft risico’s. Coach Andy de Jong experimenteerde op sommige momenten, maar dit pakte niet goed uit voor de Amsterdamsen en het thuisteam liep uit naar een 9-1 overwinning. Het waren Jongsma, Amber Bandringa (2), Renée Huizinga en Martine Kooiker die zorgden voor de doelpunten.

Bekerfinale

Op 14 april staan Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden in de bekerfinale. De eindstrijd wordt gespeeld in Sporthallen Zuid (Amsterdam) en begint om 19.00 uur.