Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Topper Eredivisie Vrouwen op het programma

KNVB Media
KNVB Media
22 maart 2017, 10:22

KTP Nieuw Roden en VV Pernis staan vrijdag wederom tegenover elkaar. - Foto: KNVB Media

KTP Nieuw Roden krijgt vrijdag de kans om de koploper in de Eredivisie Vrouwen, VV Pernis/Barcelona Soccer Schools, op een nederlaag te trakteren. Voor de nummer drie van de ranglijst een belangrijk duel.

Het is spannend op het hoogste niveau zaalvoetbal bij de vrouwen, want om de play offs te halen moeten Zuidoost United, FC Gelre en Drs. Vijfje ook de drie punten mee naar huis nemen.

Lijstaanvoerder Pernis is al verzekerd van die play offs. De bezoekers hebben 43 punten uit 17 wedstrijden. Nieuw Roden staat daar zes punten achter, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Voor beide ploegen is de rangschikking van belang. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 3-3.

Geblesseerd

Team Alkmaar/Sportstars krijgt FC Gelre op bezoek. Bij de Alkmaarders zijn enkele speelsters geblesseerd. De bezoekers  staan op de vierde plek met 30 punten uit 17 wedstrijden. De nummer 5, Zuidoost United, heeft drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder. In Wehl won FC Gelre met 4-3 van de Noord-Hollandsen.

— Meerdere clubs maken nog kans op de play-offs.

Zuidoost United heeft ook nog steeds uitzicht op het spelen van de play offs. Op bezoek komt Avanti/Keuning Advocaten. De promovendus uit Stiens staat op de tiende plek. De Friezinnen verloren thuis met 1-5.

Wisselend seizoen

In Zwaag spelen Hovocubo en Drs. Vijfje tegen elkaar. Hovocubo speelt een wisselend seizoen en staat op de achtste plek. De studentes hebben nog steeds een kleine kans om mee te doen aan strijd om het Nederlands kampioenschap. De Groningse vrouwen staan op plaats zes en hebben 26 punten uit 17 wedstrijden. Thuis wonnen de bezoekers met 7-1.

Pro Futsal Club en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau verloren dit seizoen te veel punten om in de top te spelen. De thuisploeg verraste dit jaar door in de beker en in de competitie te winnen van de landskampioen. De vrouwen uit Heerhugowaard hoopten op een plek bij de eerste vier, maar slaagden niet.Thuis wisten zij met 3-2 te winnen.

Programma

WedstrijdTijdSporthal
Pro Futsal Club - Reiger Boys19.45Mheenpark (Apeldoorn)
Hovocubo - Drs. Vijfje20.30De Opgang (Zwaag)
Zuidoost United - Avanti20.30Bijlmer Sportcentrum (Amsterdam)
Team Alkmaar - FC Gelre20.40De Meent (Alkmaar)
KTP Nieuw Roden - VV Pernis21.15Sportcentrum Leek (Leek)

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen