Strijd vierde plaats nog open in Eredivisie Vrouwen

19 maart 2017, 7:30

Meerdere teams doen nog een gooi naar de play-offs. - Foto: KNVB Media

De strijd om de vierde plek in de zaalvoetbalcompetitie van de Eredivisie Vrouwen is nog niet beslist. Meerdere teams maken nog kans op de plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op de play-offs.

Vrijdagavond streden in een goed gevuld Beatrixsportcentrum in Wehl twee ploegen voor deze plek. FC Gelre zou bij verlies op grote afstand komen van Zuidoost United.

De Amsterdamsen startten ook sterk en kregen enkele kansen. Het was Priscilla Playfair die voor de 0-1 zorgde. Na een kwartier kwam FC Gelre steeds beter in de wedstrijd. Voor de rust zorgde Angela van Rooy de gelijkmaker.

In de tweede helft miste Zuidoost United enkele kansen, waarop Iris Thus voor de thuisploeg wel scherp was. Van Rooy scoorde daarna nog tweemaal. Bouchra Moudou nam nog wel een tegentreffer voor haar rekening namens de gasten, maar de strijd was beslist (4-2).

— Spannende strijd

Derby

De derby tussen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau en Team Alkmaar/ Sportstars werd een overwinning voor de vrouwen uit Heerhugowaard. Aaike Verschoor en Larissa Smit zorgden voor een comfortabele 2-0, waarna Marit Kunst (Alkmaar) de spanning even terugbracht.

Rap schoten Anika Schulte, Chantal Hendriksen en Smit hun ploeg naar 5-1. Na de wissel maakte Smit haar derde treffer en was het Ginger Kraay (Alkmaar) die de 6-2 nog maakte.

Drs. Vijfje

Ook drs. Vijfje heeft nog zicht op de vierde plek in de competitie. De Groninger studentes speelden tegen Avanti/Keuning Advocaten. Het werd een 2-6 overwinning voor de bezoekers.