Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hovocubo verliest weer, 't Knooppunt nieuwe koploper

KNVB Media
KNVB Media
15 januari 2017, 8:36

De selectie van Hovocubo, vorig seizoen voorafgaand aan de bekerfinale. - Foto: KNVB Media

Hovocubo is slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. In Vlissingen verloor de ploeg vrijdag met 5-4 van Groene Ster. 't Knooppunt is de nieuwe koploper.

Lang leek Hovocubo onbedreigd naar de titel te gaan in de Eredivisie zaalvoetbal. De ploeg won de eerste tien wedstrijden op rij. Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop ging het voor het eerst mis. Directe concurrent 't Knooppunt was met 7-3 te sterk.

Bij de hervatting van de competitie verloor Hovocubo direct weer. In Sporthal Baskensburg leek het de schade beperkt te houden, nadat het van 4-2 was terug gekomen tot 4-4. Salim Ben Sellam hielp Groene Sterk echter alsnog aan de zege.

Twee punten

't Knooppunt profiteerde optimaal van de misstap van Hovocubo. In eigen huis won de ploeg vrijdag met maar liefst 8-2 van HV/Veerhuys. Jamal El Ghannouti en Aziz Hitou maakten twee treffers. Door de overwinning passeerde 't Knooppunt Hovocubo op de ranglijst. Na twaalf wedstrijden is het verschil twee punten.

FC Marlène bleef bij de koplopers in de buurt na een zwaarbevochten zege vrijdag bij ASV Lebo: 4-5. Door de overwinning volgt de ploeg op zeven punten van 't Knooppunt. Onderin deed WSV goede zaken door een 4-3 overwinning op FC Eindhoven, dat hierdoor zakte naar de vierde plaats op de ranglijst.

ASV Lebo ging vrijdag in eigen huis onderuit tegen FC Marlène.

Hekkensluiter

Zaterdag stonden er twee duels op het programma. ZVV Eindhoven had geen enkele moeite met hekkensluiter FCK/De Hommel. Het werd 7-3. TPP-Rotterdam en GZV Watergras maakten er een waar spektakel van. De gasten trokken in Rotterdam aan het langste eind: 5-6.

Zaalvoetbal Zaalvoetbal Alles over zaalvoetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen