Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hovocubo winterkampioen in Eredivisie zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
11 december 2016, 8:14

Een klinkende overwinning voor winterkampioen Hovocubo. - Foto: Gerrie Fotografie

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben zich overtuigend gekroond tot winterkampioen in de Eredivisie. De Hoornse ploeg versloeg zaterdagavond stadgenoot HV/Veerhuys met liefst 11-4.

In een bomvolle sporthal de Opgang werd HV/Veerhuys op eenvoudige wijze geklopt. Volgende week gaat de lijstaanvoerder op bezoek naar Amsterdam, om daar tegen runner-up ’t Knooppunt aan te treden.

Desondanks kan Hovocubo voor de winterstop niet meer worden ingehaald door de hoofdstedelingen, want de voorsprong bedraagt 4 punten. Dat komt ook omdat 't Knooppunt zelf verzuimde een dag eerder de winst te pakken. Vrijdag kwam het team bij FC Eindhoven (dat derde staat) niet verder dan 2-2.

Overtuigende start

— Geen houden aan voor Veerhuys.

Hovocubo is dan ook de terechte winterkampioen, of herfstkampioen, zoals de titel ook wel wordt genoemd. De start tegen Veerhuys was ook overweldigend. Na een minuut leidde de thuisploeg al met 2-0, door treffers van Karim Mossaoui en Mo Attaibi. Veerhuys wist terug te komen tot 2-2 (Odi Nimako en Wesley Donkers), maar dankzij wederom Mossaoui bereikte zijn team de rust met een voorsprong.

In de tweede helft was er geen houden meer aan voor de bezoekers. Door goals van Attaibi (3), Sofial El Adel (2), Amir Molkarai, Mats Velseboer en een eigen doelpunt van Maarten Zuiker kwam Hovocubo aan elf treffers. Zuiker en Dennis Pals deden nog iets terug.

FC Marlène won ruim van TPP-Rotterdam (8-2) en staat momenteel vierde in de Eredivisie.

WedstrijdUitslag
ASV Lebo - ZVV Eindhoven9-5
FC Eindhoven - 't Knooppunt2-2
FC Marlène - TPP-Rotterdam8-2
GZV Watergras - Groene Ster5-0
Hovocubo - HV/Veerhuys11-4
FCK De Hommel - WSV/Shoepimp3-3

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen