Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

vv Pernis overtuigend winnaar Supercup vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
3 september 2016, 10:25

vv Pernis heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetbalsters van vv Pernis hebben vrijdag de Supercup gewonnen. En hoe. De landskampioen bood bekerwinnaar Os Lusitanos geen enkele kans: 6-0.

Het is de klassieker in het vrouwen zaalvoetbal: vv Pernis - Os Lusitanos. Al jaren domineren beide teams de Eredivisie waarbij Os Lusitanos meestal de bovenliggende partij was en met de prijzen aan de haal ging. Zo won de ploeg uit Amsterdam de Supercup-editie van vorig jaar nog met 2-1 na verlenging.

Hegemonie

Aan die hegemonie is nu een eind gekomen. vv Pernis pakte afgelopen seizoen al de landstitel en liet de bekerwinnaar vrijdagavond - notabene in de eigen Sporthal Aristos - alles hoeken van de zaal zien. Na een 2-0 ruststand stond er na afloop 6-0 op het scorebord.

Bij vv Pernis debuteerde Priscilla de Vos met twee doelpunten en twee assists. De overige treffers kwamen op naam van: Jennifer Oliviera, Francisca Schols, Milenca van Ee en aanvoerder Suzanne Bakker. 

Bos, Playfair en van Zadelhoff gehuldigd

— vlnr: Sharon van Zadelhoff (beste coach), Michelle Playfair (topscorer) en Linda Bos (beste speelster).

Voor de wedstrijd werden twee speelsters en een coach gehuldigd voor hun prestaties in het afgelopen seizoen. Michelle Playfair van Zuidoost United werd vorig jaar topscorer van de Eredivisie met 42 doelpunten en wordt hiervoor onderscheiden. Linda Bos (Os Lusitanos) en Sharon van Zadelhoff (vv Pernis), werden door de coaches van de Eredivisie vrouwen gekozen tot respectievelijk beste speelster en beste trainer van afgelopen seizoen.

Voor Linda Bos betekende dit een bekroning van haar zaalvoetbalcarrière. "Na vorig seizoen ben ik gestopt als speelster van Os Lusitanos en achteraf kan je dus zeggen dat ik dit op mijn hoogtepunt heb gedaan. Het helpt natuurlijk mee dat je in een goed draaiend team met veel goede speelsters speelt. Mede dankzij hen heb ik zo’n goed seizoen kunnen draaien. Erg leuk om na mijn actieve carrière nog een keer in het zonnetje gezet te worden met mijn eerste individuele prijs!’’

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen