Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer dan 250 amateurclubs en Vitesse organiseren Final League op 10 juni

KNVB Media
KNVB Media
7 juni 2023, 12:00

De Final League vindt plaats op meer dan 250 verschillende locaties in het hele land. - Foto: KNVB Media

De Final League wordt dit jaar gelanceerd als dé seizoensafsluiting voor alle meidenteams van Onder 13 t/m Onder 20. Het centrale KNVB Final League-toernooi wordt op zaterdag 10 juni samen met Vitesse op Sportcentrum Papendal georganiseerd, maar vindt tegelijkertijd plaats op meer dan 250 verschillende locaties in het hele land.

In totaal doen er op 10 juni bijna 45.000 meiden mee aan de Final League. Alle speellocaties zijn via deze link te vinden.

Op basis van de indelingen in de derde fase van de competitie spelen alle meidenteams een toernooi met tegenstanders van vergelijkbaar niveau. Zo beleven alle teams samen een leuke en spannende toernooidag en een sportief hoogtepunt van het seizoen. De Final League maakt dit jaar onderdeel uit van het Nationale Voetbalweekend.

Het Nationale Voetbalweekend Het Nationale Voetbalweekend Alles over Het Nationale Voetbalweekend

Groei meiden- en vrouwenvoetbal; Final League toegevoegd als extra toernooi

Vanwege de vlucht die het meiden- en vrouwenvoetbal de afgelopen twee decennia heeft genomen, is deze voetbaltak kwantitatief én kwalitatief sterk in ontwikkeling. Het ledenaantal vertoont al jaren een opgaande lijn en inmiddels telt ons land ruim 160.000 vrouwelijke KNVB-leden, het grootste aantal van de teamsporten onder meiden en vrouwen in Nederland. Een gevolg daarvan is dat de competitieopzet, in met name de leeftijdscategorieën MO13 tot en met MO20, door de groei niet altijd meer goed aansloot op de behoeftes.

De competitieopzet is vernieuwd en de Final League is toegevoegd aan de kalender als een extra toernooi aansluitend op en als onderdeel van de competities. Op Papendal kunnen de verschillende meidenteams tijdens het toernooi nog een keer met andere teams uit het hele land de strijd aangaan om te laten zien wie het beste team is in hun leeftijdscategorie. 

Centrale finaledag bij Vitesse op Papendal

De KNVB en Vitesse slaan de handen ineen om de eerste editie van de centrale finaledag van de Final League te organiseren. De beste meidenteams van onder 13 tot en met onder 20 spelen op Sportcentrum Papendal tegen elkaar in verschillende finales. In totaal zijn dit 28 teams die eerste en tweede zijn geëindigd in de divisie MO20 en MO17 en eerste zijn geëindigd in de hoofdklasse MO15 en MO13. Via deze link zijn alle finalisten te zien.

'De Final League naar een echte topsportlocatie'

“Vanuit de KNVB zijn we erg blij dat we deze Final League-toernooien samen met Vitesse op Nationaal Sportcentrum Papendal kunnen organiseren”, zei manager vrouwenvoetbal Lucienne Reichardt na de bekendmaking van Papendal als toernooilocatie. “De Final League is een prachtig nieuw podium voor meiden om te laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. Papendal is met haar voorzieningen één van de meest geavanceerde voetbaltrainingscomplexen van Europa; een inspirerende omgeving voor deze meiden. Voor ons is het spannend om te zien hoe deze eerste editie van de Final League-toernooien gaat verlopen, niet alleen bij Vitesse, maar ook bij de honderden amateurclubs in het hele land. Daarnaast ben ik blij om de spotlights van het vrouwenvoetbal op de regio Gelderland te kunnen zetten. Er zijn veel ontwikkelingen in dit deel van het land en het is mooi dat de Final League kan bijdragen aan de zichtbaarheid van het vrouwenvoetbal in deze provincie.”

“We nemen de organisatie van de Final League met trots en enthousiasme in handen, samen met de KNVB. Het gastheerschap bij dit toernooi bewijst eens te meer de mogelijkheden van onze moderne trainingsaccommodatie”, zei algemeen directeur ad interim Peter Rovers destijds namens Vitesse. “Wij omarmen hiermee de sterke ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal, die ook in Gelderland aan de orde is. In het bijzonder geldt dat ook voor de stad Arnhem en de regio.”

Supported by ING 

De KNVB en ING slaan al jaren de handen ineen als het gaat om meer vrouwen in voetbal te krijgen. En dan gaat het niet alleen om het werven van nieuwe speelsters, maar ook juist om het behouden van meiden en vrouwen in voetbal. Daarom is ING ook supporter van het vernieuwde competitieaanbod en met name de Final League. 

Final League Final League Alles over de Final League

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen