Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beuningse Boys trots na emotionele ARAG Fairplay-certificering

KNVB Media
KNVB Media
3 december 2021, 9:45
1:43

Beuningse Boys ontving eind oktober de ARAG-certificering voor een professioneel arbitragebeleid. - Foto: House of Sports & Ten Content Agency 

Eind oktober beleefde Beuningse Boys een bijzondere en emotionele avond. Bijzonder omdat de club vol trots het ARAG-certificaat ontving voor een professioneel arbitragebeleid. Het was ook een emotionele avond omdat de scheidsrechterscommissie van de club alles op alles had gezet zodat de drijvende kracht en bestuurslid Rob van Horssen aanwezig kon zijn bij de ondertekening met ARAG-CEO Marc van Erven en scheidsrechter Pol van Boekel.

Eind 2018 kwam een stel jonge gasten van de Beuningse Boys bij bestuurder Rob van Horssen met het idee om een nieuwe scheidsrechterscommissie op te richten. "Ik weet nog dat ik dacht: Ja, ja, een nieuwe scheidsrechterscommissie. Dat doen we wel even," kan Rob van Horssen zich drie jaar later zijn scepsis nog goed herinneren. Toch ging hij aan de slag met de enthousiaste groep. "Maar ik moet echt heel eerlijk zeggen. Ze hebben mij met stomheid geslagen."

— vlnr: Rob van Horssen, Pol van Boekel en Marc van Erven. Het terrein van Beuningse Boys is nu een Fairplay-Zone.

Professioneel arbitragebeleid

In een tijd dat er soms wordt gemopperd dat het moeilijk is om vrijwilligers te vinden, laat Beuningse Boys zien dat het verenigingsgevoel nog bestaat. De initiatiefnemers pakten het serieus aan. Het doel was een ARAG-certificering voor Beuningse Boys. Wat houdt dat precies in?

Goede scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen zij bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. 

Verenigingen die een professioneel arbitragebeleid voeren worden gecertificeerd en ook uitgedaagd hun kennis te delen met verenigingen in hun dorp, stad of regio. Professioneel arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. 

KNVB ARAG certificering KNVB ARAG certificering Als amateurclub een professioneel scheidsrechtersbeleid voeren? Dat kan! ARAG en de KNVB dagen je uit aan de slag te gaan.

Fairplay

ARAG-CEO Marc van Erven is ook aanwezig bij de ondertekening. "Wij doen dit omdat ons bedrijf heel diep gelooft dat als je respectvol met elkaar omgaat en fairplay mogelijk kunt maken, dat het ook leuker wordt langs het veld."

Na een gloedvol betoog van betaald voetbal scheidsrechter Pol van Boekel over de liefde voor het fluiten en een verrassende felicitatie van oud-topscheidsrechter Björn Kuipers via een video-verbinding is het moment van ondertekening aangebroken.

— Pol van Boekel had namens de KNVB en ARAG een verrassing meegenomen voor de leden van de scheidsrechterscommissie: een officieel scheidsrechtersshirt.

Trots

De ruimte vult zich met trots en dat is terecht want het is ontzettend knap van de club om dit in drie jaar van de grond te krijgen. Een enorme slag was dat in de loop van het traject bij Rob van Horssen ALS werd geconstateerd. Naast het verdriet gaf het de leden van de commissie ook de kracht om in volle vaart het doel te bereiken. Leon Hermsen richt zich na de ondertekening daarom namens alle leden tot Rob van Horssen. "We hadden een afspraak. Samen met jou dat ding ondertekenen. En dat is gelukt."

Beuningse Boys, een voorbeeld voor veel clubs. Ook die woorden neemt de scheidsrechterscommissie serieus want een aantal weken na de ondertekening hebben de leden al een presentatie gehouden in het regionale voorzittersoverleg. 

Credits Video: House of Sports & Ten Content Agency 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen