Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CP-dag: Yule droomt van Oranje

KNVB Media
KNVB Media
6 oktober, 11:50
3:29

Foto: KNVB Media

Vandaag, 6 oktober 2021, is het ‘Wereld CP-dag’. CP staat voor cerebrale parese en is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. Deze ontstaat voor het eerste levensjaar.

Yule heeft CP, voetbalt bij RKSV Driel O17-2 en komt uit voor het Nederlands CP-team voor spelers onder de 18 jaar. Yule heeft een droom.

CP-voetbal

CP-voetbal maakt al jarenlang deel uit van de KNVB en is één van de aangepaste voetbalvormen die de KNVB erkent. CP-voetbal wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA. Echter is er wel een aantal regels aangepast. Er wordt bijvoorbeeld zeven tegen zeven gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m), het doel is kleiner (5m x 2m) en CP-voetbal kent geen buitenspel.

De regels van CP-voetbal.

Arjen Robben en de droom van Yule

Terug naar de droom van Yule. De KNVB organiseerde in 2011 in Drenthe het WK CP-voetbal. Yule was toen zes jaar oud. Zijn vader werd geïnspireerd door het promotiefilmpje van de KNVB, hierin hadden Gerard Arends (destijds speler van het NL CP-team) en Arjan Robben de hoofdrol.

Vervolgens volgde zijn vader het CP-voetbal op de voet en schreef Yule in voor de talentendag van het CP-voetbal. Op deze talentendag waren ook spelers van het Nederlands CP-team. Dit inspireerde Yule om nog beter zijn best te doen en om, net als Arjen Robben en Gerard Arends, voor Oranje uit te komen.

Voetbaldag voor kinderen met CP

Op zaterdag 9 oktober organiseert de KNVB in samenwerking met CP Nederland op de KNVB Campus een voetbaldag voor kinderen met CP. Op deze dag krijgen jongens en meiden de mogelijkheid om met één van de nationale CP-teams mee te trainen. Naast het CP-voetbal wordt er ook een frame-voetbal clinic georganiseerd.

Trainingsdag Voetbal voor kinderen en jongeren met CP Trainingsdag Voetbal voor kinderen en jongeren met CP Meer informatie over deze dag. CP-voetbal CP-voetbal Meer informatie over CP-voetbal.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen