Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De maatschappelijke kracht van amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
20 juni, 11:00

Via een online evenement presenteert de KNVB met trots de uitkomsten van het Social Return on Investment (SROI) model, waarmee we de maatschappelijke waarde van het amateurvoetbal nóg beter in beeld kunnen brengen. - Foto: KNVB Media

Oud KNVB-voorzitter Jeu Sprengers zei ooit dat voetbal het grootste gezinsvervangende tehuis van Nederland is. Dat gevoel is niet onbekend, maar waar staat het precies voor? Om dat in cijfers te duiden, presenteren we met trots de uitkomsten van het Social Return on Investment (SROI) model, waarmee we de maatschappelijke waarde van het amateurvoetbal nóg beter in beeld kunnen brengen.

Dit doen we met ons online evenement dat wordt uitgezonden vanuit Nieuwspoort in Den Haag en in het teken staat van de kracht van het amateurvoetbal. Voetballiefhebbers kunnen zich goed voorstellen wat onder deze kracht valt. Op basis van de uitkomsten die voortvloeien uit het zogeheten SROI-model kunnen we dit nu ook in keiharde cijfers uitdrukken.

Dit model dat afkomstig is van de UEFA laat na toepassing op het Nederlandse voetbal namelijk zien wat de sport ons oplevert wanneer hierin wordt geïnvesteerd. Wat alvast verklapt kan worden, is dat het amateurvoetbal meewerkt aan verschillende oplossingen. Zo bespaart de overheid miljarden euro’s door de preventieve werking van voetbal binnen verschillende domeinen.

Graag delen wij deze wetenschappelijke ondersteuning van de maatschappelijke kracht van het amateurvoetbal met u. Het doel van de uitzending is om zoveel mogelijk mensen te informeren over de kansen en de probleemoplossingsgerichtheid die onze sport met zich meebrengt.

Presentatie: De maatschappelijke kracht van het amateurvoetbal
Datum: 21 juni 2021
Tijd: 9.30 tot 11.00 uur
Plaats: online via onderstaande stream

Maatschappelijke kracht van het amateurvoetbal Maatschappelijke kracht van het amateurvoetbal Ga naar de stream van 'De Maatschappelijke Kracht van het Amateurvoetbal' vanuit Nieuwspoort in Den Haag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen