Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Al duizend klassen doen mee met coronaproof schoolvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
3 mei, 13:11
1:37

Ruim duizend klassen hebben zich aangemeld voor het unieke alternatief van Schoolvoetbal. - Foto: KNVB Media

Voor het eerst sinds 130 jaar is de opzet van het schoolvoetbal in Nederland veranderd. Vanwege de coronabeperkingen zijn wedstrijden niet toegestaan door de overheid en daarom biedt de KNVB sinds vorige week een alternatief aan: ‘Schoolvoetbal in de klas’. Inmiddels hebben ruim duizend klassen zich hiervoor aangemeld.

“Normaal doen zo’n 200.000 kinderen mee met de schoolvoetbaltoernooien. Helaas is deze opzet dit jaar niet mogelijk, maar met nu al duizend deelnemende klassen is er duidelijk een vraag naar ons aanbod. Kinderen zijn in de coronatijd fors minder gaan sporten, dus wij zijn blij dat we ze hiermee in beweging krijgen en gelijktijdig kennis kunnen laten maken met het voetbal”, aldus Maarten de Backer, marketeer jeugd bij de KNVB.

Uniek alternatief

‘Schoolvoetbal in de klas’ vindt volledig in de eigen klas plaats. Om de klassen, leerkrachten en scholen toch in aanraking te brengen met (school)voetbal, biedt de KNVB dit schooljaar een uniek alternatief aan waarin groepen in het basisonderwijs gezamenlijk een (voetbal)opdracht, challenges en quizzen uitvoeren. Alle onderdelen zijn binnen de eigen klas uit te voeren, in lijn met de afspraken die binnen het basisonderwijs gelden. Het centrale thema is ‘samenwerken’ en de complete klas (groep 5 tot en met 8 van de basisschool) doet mee. Het maakt niet uit of de kinderen normaal ook meedoen met het schoolvoetbal of zelf ‘op voetbal zitten’.

‘Schoolvoetbal in de klas’ vindt volledig in de eigen klas plaats.

Naast ‘samenwerken’ komen ook de thema’s ‘respect’, ‘gezonde voeding’ en ‘media’ voorbij in de challenges en bijbehorende leskaarten. Dankzij deze leskaarten kan de leerkracht de thema’s ook breder in de klas behandelen en de challenges koppelen aan de lesstof.

Iedere deelnemende groep ontvangt een pakket met onder meer een handleiding en drie leskaarten voor de leerkracht, een poster van Oranje met het speelschema van EURO2020, een oranje vlaggenlijn voor in de klas, een schoolvoetbal-polsbandje, de KNVB schoolvoetbal-krant voor iedere leerling en het befaamde schoolvoetbal-vaantje. Voor alle klassen die zich aanmelden, is er ook nog een Oranje-voetbal, voor op het schoolplein, het veldje in de buurt of bij de vereniging.

Samenwerking

Schoolvoetbal in de klas’ wordt aangeboden door de KNVB, in een samenwerking met Tribe Sports en de partners van KNVB Schoolvoetbal: Albert Heijn, Johan Cruyff Foundation en ESPN.

KNVB Schoolvoetbal KNVB Schoolvoetbal Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen